Tenis

Šarapova nije spremna braniti naslov

Maja Giljanović • nedjelja, 11.01.2009.
Šarapova nije spremna braniti naslov
Foto: EPA

Maria Šarapova je otkazala nastup na ovogodišnjem Australian Openu. Bivša prva igračica svijeta nakon ozljede nije u zahtjevnim uvjetima australskog ljeta spremna braniti lanjski naslov...

Šarapova je u službenom priopćenju potvrdila: "Rame mi je u sjajnom stanju, ali kako sam se treninzima vratila prije nepuna tri tjedna nisam ni blizu formi u kojoj trebam biti želim li igrati na najvišem nivou".

21-godišnjakinja je out još od Montreala početkom kolovoza, a zbog bolova je u ramenu propustila i Olimpijske igre u Pekingu i U.S. Open te je u međuvremenu s prvog mjesta skliznula na deveto.

"Neopisivo mi je krivo što propuštam Melbourne. Oduvijek mi je Australian Open među najdražim turnirima - njegovi navijači među najboljima su na svijetu, a organizatori iz godine u godinu smišljaju kako nama igračima pružiti što više", izjavila je Šarapova.

Primjerice baš su jučer objavili da podebljavaju nagradni fond za 12% i pobjednici će Melbourne napustiti bogatiji za 1.42 milijuna dolara (finalisti, pak, za 706.000$).

"Obećavam, međutim, da se definitivno vidimo dogodine", zaključila je Šarapova koja je 2008. u finalu nadjačala Anu Ivanović (7:5, 6:3).

Ruskinja je peti branitelj/braniteljica titule koji u zadnjih osam godina propuštaju braniti naslov nakon Andre Agassija (2001.), Serene Williams (2003.), Justine Henin (2004.) i Marata Safina (2005.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!