Zimski sportovi

Riesch dominantna, Hrvatice u drugoj vožnji

Antonija Pavlić • nedjelja, 11.01.2009.
Riesch dominantna, Hrvatice u drugoj vožnji
Foto: Davor Sajko

Maria Riesch je potvrdila danas u Mariboru svoju apsolutnu dominaciju u slalomu Svjetskog kupa, te je savršenom vožnjom sve konkurentice za sobom ostavila za više od sekundu i pol zaostatka. Riesch je u stilu Janice Kostelić tako gotovo sve riješila već u prvoj vožnji, a nove pobjede može ju stajati samo odustajanje u popodnevnom izdanju Zlatne lisice...

Nekada smo se tako divili Janici Kostelić. Prošle sezone slične je prezentacije pružala Marlies Schild. Sada je njihov izostanak u potpunosti pak nadoknadila sjajna Maria Riesch. 25-godišnja je Njemica iz Garmisch-Partenkirchena sa startnim brojem tri odvozila perfektnu vožnju, bez ijedne pogreške i što je važno, iznimno brzo, te se još jednom dokazala kao daleko najbolja slalomašica svijeta trenutno.

Snježnoj kraljici su se približiti uspjele tek Kathrin Zettel i Tanja Poutiainen i to na 1.29 i 1.30 sekundi, a za ovakve prilike dobru vožnju i vrlo dobru formu potvrdila je i Anja Paerson smjestivši se na četvrtu poziciju sa sekundom i 55 stotinki zaostatka.

Vezane vijesti

Slabo je pak danas odvezla braniteljica ukupnog trijumfa u Svjetskom kupu, Lindsey Vonn, koja je pred samim krajem za malo odustala no ipak se uspjela izvući i završiti vožnju s golemih 2.47 stotinki zaostatka. S takvim bi rezultatom Amerikanka nakon današnje vožnje samo dodatno povećala zaostatak za Riesch, ali i Poutiainen na drugom mjestu ukupnog poretka.

Ana Jelušić sa startnim je brojem 12 u utrku krenula veoma agresivno, i prvi dio staze odvezla bez vidljivih pogrešaka. No, na prvom se prolazu ipak pokazalo kako takva, nešto sporija izvedba, nije bila dovoljna. Sekunda zaostatka dodatno se povećala u drugom dijelu, a i uslijed jedne veće pogreške pred samim krajem konačan se zaostatak popeo na 2.46.

Nešto je slabiju vožnju odradila druga naša predstavnica danas, Nika Fleiss, koja za razliku od Ane nije napravila niti jednu pogrešku no solidna vožnja bez previše agresivnosti i brzine donijela joj je 2.73 zaostatka i tek 20. mjesto.

Maribor, slalom, prva vožnja:
1. Maria Riesch (Njemačka) 44.78
2. Kathrin Zettel (Austrija) +1.29
3. Tanja Poutiainen (Finska) +1.30
4. Michela Kirchgasser (Austrija) +1.38
5. Anja Paerson (Švedska) +1.55
6. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +1.59
7. Nicole Gius (Italija) +1.72
8. Frida Hansdotter (Švedska) +1.83
9. Sandra Gini (Švicarska) +1.84
10. Susanne Riesch (Njemačka) +1.88
...
16. Ana Jelušić (Hrvatska) +2.46
...
21. Nika Fleiss (Hrvatska) +2.73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!