Zimski sportovi

Kostelić u borbi za postolje

Petar Plevnik • nedjelja, 11.01.2009.
Kostelić u borbi za postolje
Foto: Kristijan Komarica

Austrijanac Manfred Pranger vodeći je nakon prve vožnje slaloma u Adelbodenu. Sjajnu drugu vožnju jamče mali zaostaci prve desetorice, a u vrlo dobroj poziciji je i Ivica Kostelić, koji je prvu vožnju okončao na petom mjestu sa 63 stotinke zaostatka za vodećim...

Za razliku od ženske konkurencije, u kojoj Maria Riesch trenutno gazi sve pred sobom, muški slalom nudi potpuno drugačiju sliku. Kolika izjednačenost vlada među najboljim muškim slalomašima potvrdila je i današnja prva vožnja u švicarskom Adelbodenu. Naime, prvih se deset skijaša nalazi unutar sekunde zaostatka za vodećim Manfredom Prangerom.

Situacija bi bila još zgusnutija da Austrijanac s brojem 20 nije odvozio fenomenalnu vožnju te u cilj ušao s 34 stotinke bržim vremenom u odnosu na do tada vodećeg Benjamina Raicha. Iza austrijskog dvojca smjestio se Francuz Julien Lizeroux, dok je napokon do cilja uspio stići Bode Miller. Amerikanac se i danas "bacio na glavu", no za razliku od osam ovosezonskih nastupa na kojima je odustajao, danas mu je takav nastup donio odlično četvrto mjesto.

Vezane vijesti

Odličan nastup je i iza Ivice Kostelića, kojem peto mjesto, kao i ne preveliki zaostatak od 63 stotinke za Prangerom, jamče da će u drugoj vožnji konkurirati za mjesto na pobjedničkom podiju. Na dosta ritmičnoj, ali i ne previše zahtjevno postavljenoj stazi, Ivica je odvozio vrlo dobro, posebno u donjem dijelu staze te se s pravom može nadati još jednom odličnom rezultatu.

Iako je to u ovakvoj konkurenciji teško reći, malim razočaranjem mogli bi smo nazvati nastup Jean-Baptiste Grangea. Nastup Francuza na oko nije izgleda loše, ali je bio dovoljan "tek" za deseto mjesto, sa sekundom i osam stotinki zaostatka za Prangerom.

Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal nije uspio izboriti drugu vožnju. S brojem 70. mladi Riječanin ostvario je 41. mjesto, s 2 sekunde i 86 stotinki zaostatka za Prangerom.

Adelboden, slalom, prva vožnja:
1. Manfred Pranger (AUT) 49.14
2. Benjamin Raich (AUT) +0.34
3. Julien Lizeroux (FRA) +0.50
4. Bode Miller (SAD) +0.51
5. Ivica Kostelić (HRV) +0.63
6. Marcel Hirscher (AUT) +0.65
7. Manfred Moelgg (ITA) +0.77
8. Ted Ligety (SAD) +0.50
9. Giorgio Rocca (ITA) +0.94
10. Reinfried Herbst (AUT) +0.98
...
41. Dalibor Šamšal (HRV) +2.86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!