Nogomet

Ibišević najbolji u BiH

Maja Giljanović • nedjelja, 11.01.2009.
Ibišević najbolji u BiH
Foto: EPA

Napadač lidera Bundeslige Hoffenheima Vedad Ibišević proglašen je najboljim nogometašem Bosne i Hercegovine za prošlu 2008. godinu...

Ni u izboru čitatelja internet portala SportSport.ba, ni u izboru novinara nije bilo neizvjesnosti. Napadač Hoffenheima jesenas je zadivio javnost promoviravši se u prvog topnika lige (18 golova u 19 utakmica) i daleko je za sobom ostavio Zvjezdana Misimovića (Wolfsburg), Edina Džeku (Wolfsburg), Sejada Salihovića (Hoffenheim) i prvog "ne-Nijemca" Sašu Papca (Rangers).

Za Ibiševićem je u međuvremenu nastala prava pomama. Među ostalima, javili su se i iz Reala i Intera i Bayerna, ali predsjednik Dietmar Hopp koji je u momčad u zadnjih niti 10 godina uložio 175 milijuna eura neće ni da čuje o prodaji BiH reprezentativca.

Ibišević je na proglašenju najboljih u Sarajevu izjavio: "Čaroban je osjećaj biti najbolji u svojoj domovini. Iza mene je sjajna polusezona i ovo će mi priznanje biti podstrek da i dalje nastavim na ovakav način predstavljati Bosnu i Hercegovinu".

Vole ga i cijene i navijači. Čitatelji SportSport.ba portala su mu, naime, uručili priznanje "Idol nacije".

Najboljim trenerom je proglašen Grenobleov Mehmet Baždarević, a izbornik Miroslav Blažević je zauzeo zadnje peto mjesto iza Halilhodžića (Obala Bjelokosti), Jovića (Zrinjski) i Ninkovića (Zvijezda).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!