Košarka

Perasović: "Razbit će nam se o glavu"

Tomislav Pacak • nedjelja, 11.01.2009.
Perasović: "Razbit će nam se o glavu"
Foto: Davor Sajko

Teže nego se to moglo očekivati, Cibona je svladala Zagreb u regionalnoj ligi i tako ostala izjednačena sa Zadrom na poziciji koja vodi na Final Four...

Velimir Perasović, dakako, nije bio oduševljen prikazanim, ali je ipak razlog za zadovoljstvo pronašao u činjenici da je Cibona, za razliku od susreta s Unicajom, ovoga puta pronašla put do pobjede.

"U prvom redu čestitao bih Zagrebu na dobroj utakmici. Dominirali su većim dijelom utakmice, posebno u prvom dijelu. Nakon odmora smo podigli igru, ali kada ovako loše kreneš onda protivniku ulaze i teški šutevi. Naša obrana nije postojala u drugoj četvrtini, šut nas nije išao za tricu, i onda nas je uhvatio grč. Da bi izvukli utakmicu nakon takvog zaostatka, moraš raditi i mislim da smo mi to odradili. Smatram da ne bi bilo nezasluženo i da je Zagreb pobijedio, ali i mi smo nagrađeni za veliku borbenost koju smo pokazali u drugom dijelu."

Vezane vijesti

Gostujući strateg Bajramović bio je vidno nesretan još jednim Zagrebovim porazom u samoj završnici: "Teško mi je nakon ove utakmice bilo što pametno reći, ali budući da imam tu obavezu nešto moram reći. Bila je čvrsta utakmica, pružili smo dobar otpor Ciboni. Dobro smo se pripremili i veći dio utakmice tu pripremu sprovodili smo u djelo. Normalno da je Cibona u jednom drugačijem ritmu od nas, htjeli smo iskoristiti situaciju da oni imaju nove igrače, nikome to nije lako odmah uigrati. Dobro smo zaustavili Andersona i Šundova, a na kraju mislim da ne bi bilo nezasluženo da smo slavili."

Peras nije krio činjenicu da je sreća ovoga puta bila na Ciboninoj strani: "Imali smo puno više strpljenja u trećoj i četvrtoj četvrtini. Mislili smo da ćemo puno prije riješiti utakmicu, a to tako ne ide. Rekao sam da nam je Bog danas pomogao, kao i naša želja za pobjedom. Ali isto tako, moramo izvući pouku, jer način kako smo igrali prve dvije četvrtine će nam se razbiti o glavu."

U posljednjem napadu "Mrava" Cibona namjerno nije išla na prekršaj: "Nismo htjeli ići na faul u zadnjem napadu Zagreba, samo nismo željeli primiti tricu. U tom trenutku momčad je dobro izgledala obrambeno, pa kad osjetim da igraju bolje u obrani nego u napadu, onda preferiram takvu opciju."

Alan Anderson igrao je cijelo drugo poluvrijeme usprkos katastrofalnom šutu, a Perasović je za to pronašao sljedeće objašnjenje: "Igrači koji su ga mijenjali nisu igrali dobro, izgledali su mi lošije od njega. Primjerice, Rozić mi nije bio u igri, ja kao trener to mogu osjetiti kad netko nije unutra. Anderson je igrao vrlo loše, ali bio je prisutan. Imao je dobre faze obrane na Simonu. Možda je to neka greška, ali to radiš po osjećaju. Danas sam osjećao da Rozić nije pravi, i zato jer Anderson igrao više nego je zaslužio."

Na kraju, promašaji će se zaboraviti, piše se važna pobjeda u neizvjesnoj utrci za Final Four. Zagrebu, pak, preostaje naučiti negdje drugdje kako dobiti utakmicu u napetoj završnici...

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!