Zimski sportovi

"Ništa me ne može zaustaviti"

Antonija Pavlić • nedjelja, 11.01.2009.
"Ništa me ne može zaustaviti"
Foto: Nikola Movrić

Presretna je na konferenciji za medije nakon utrke bila njemačka skijašica Maria Riesch. Njemica je osim slalomske pobjede i povećanja vodstva u ukupnom poretku Svjetskog kupa, kao i onom za Mali kristalni globus, nakon 12 godina za reprezentaciju Njemačke osvojila popularnu Zlatnu lisicu. Potpuna dominacija 25-godišnjakinje donijela joj je ogromnu količinu samopouzdanja zbog kojeg smatra kako ju "ništa ne može zaustaviti".

Maria Riesch jučerašnjim je 12. i današnjim prvim mjestom u Mariboru potpuno zaslužila trofej 45. Zlatne lisice; prvi put nakon 1996. i Martine Ertl za reprezentaciju Njemačke: "Uživala sam u nastupu u Mariboru i unaprijed se veselim povratku i sljedeće godine. Moram priznati da sam unatoč velikoj prednosti iz prve vožnje u drugoj bila dosta nervozna. Pokušala sam naći najbolju kombinaciju sigurne i agresivne vožnje i to mi je u potpunosti uspjelo."

Afiniteti u nastavku sezone su jasni: "Idemo dalje, svaka utrka za mene je poseban izazov. Ne razmišljam još o predstojećem Svjetskom prvenstvu, ima vremena i za to. Trenutno sam koncentrirana samo na utrke Svjetskog kupa, za Svjetsko prvenstvo ne mislim trenirati samo jednu disciplinu. Ostajem pri svojoj odluci da treniram apsolutno sve. Posebnog treniranja slaloma, dakle, u kojem me svi već vide kao svjetsku prvakinju, neće biti."

"Što misliti kada ispred prve konkurentice već u prvoj vožnji upišeš 1.30 stotinki prednosti nego da si stvarno dobar? U drugoj vožnji nisam taktizirala, iako moram priznati da me bilo prilično strah jer je slalom disciplina u kojoj se veoma lako odustaje. No, s ove četiri uzastopne pobjede i taj mi je strah uveliko smanjen."

Na jučerašnji veleslalom unatoč nešto slabijem 12. mjestu nema zamjerke: "Radila sam neke greške u prvoj vožnji, druga je bila nešto bolja... Nisam razočarana. Moram pohvaliti stazu, koja je i jučer i danas bila vrhunski pripremljena, ledena.. Baš onakva kakve mi odgovaraju."

"Nikada nisam sanjala da ću ostvariti četiri uzastopne slalomske pobjede. Sada me ništa ne može zaustaviti. Prštim od samopouzdanja.", završila je Njemica.

Drugoplasirana pak danas, Kathrin Zettel, zaista nema slalomske sreće. Četiri je puta bila druga, pet puta treća. Na slalomsku pobjedu još uvijek čeka. "Iako jučerašnjim veleslalomskim nastupom nisam najavila dobru slalomsku prezentaciju ostvarila sam dobar rezultat. Puno treniram slalom u posljednje vrijeme i to je negdje moralo doći na naplatu."

"U slalomu ove sezone nemam sreće, već dugo sam blizu pobjedi, no ona nikako da se dogodi. Sretna sam što sam na postolju ovdje u Mariboru, atmosfera je ovdje, utrka zanimljiva..."

Trećeplasirana Tanja Poutiainen prvo se osvrnula na jučerašnji veleslalom i ostvareno četvrto mjesto: "I jučer sam imala problema s bolešću koje me muči još od slaloma u Zagrebu. U cilju sam druge vožnje bila potpuno iscrpljena tako da moram biti jako zadovoljna ostvarenim. "

"Generalno sam vikendom u Mariboru veoma zadovoljna. Upisala sam treće i četvrto mjesto, što je dobro postignuće. Maria je danas bila neuhvatljiva, stvarno skija odlično i bilo ju je nemoguće pobijediti. Pokušat ću joj bolje konkurirati u narednim utrkama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!