Nogomet

Pobjeda AEK-a, Budimir jedini

Luka Margan • nedjelja, 11.01.2009.
Pobjeda AEK-a, Budimir jedini
Foto: Sandro Donda

Danas su odigrane preostale utakmice 17. kola Super League među kojima je najveće zanimanje zauzeo dvoboj AEK-a i PAOK-a koji bi mogao dodatno usmjeriti prvenstvo. No, krenimo redom....

Četvrtoplasirani AEK i dalje je u borbi za treće, odnosno drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Atenjani se ne predaju i ove nedjelje pao je PAOK rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka zove se Rafik Djebbour. Također, od 66. minute gosti su igrali s igračem manje jer je isključen Pablo Contreras, 30-godišnji Čileanac koji je nekoć branio boje Celte iz Viga.

Jedini Hrvat koji je nastupio u 17. kolu grčkog nacionalnog prvenstva jest Mario Budimir, inače deseti u ukupnom poretku najboljih strijelaca lige s pet pogodaka na vlastitom kontu. Budimir je na gostovanju kod Arisa zamijenjen u 83. minuti te je pružio koliko je mogao s obzirom na činjenicu da je njegov suigrač Dimitris Geladaris isključen u 13. minuti. Utakmica je završila bez golova.

Drugi strijelac prvenstva, naš Danijel Cesarec, nije putovao na gostovanje svojeg Asteras Tripolisa kod devetoplasirane Larisse. Cesarčev klub doživio je poraz 2:1, a strijelci za domaćine bili su Maciej Zurawski i Giorgos Fotakis. Počasni pogodak za goste postigao je Vaggelis Kaounos u 90. minuti susreta, dok je Tomislav Vranjić opet prosjedio utakmicu na klupi domaćina.

I za kraj, napomenimo da je i ovo kolo obilovalo crvenim kartonima (pokazano je pet isključujućih kartona) što nam ukazuje na evidentan nedostatak tehnike kod igrača te na izuzetnu grubost u igri.

Super League, 17. kolo:
AEK – PAOK 1:0
Aris – Ergotelis 0:0
OFI Kreta – Iraklis 2:3
Larissa – Asteras Tripolis 2:1
Thrasivoulos – Levadiakos 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!