Nogomet

Dinamo ne može protiv domovine (i novca)

Zoran Zdelar • nedjelja, 11.01.2009.
Dinamo ne može protiv domovine (i novca)
Foto: Sandro Donda

Jasona Čulinu navodno je želio dovesti i zagrebački Dinamo, ali je australski Hrvat ipak odlučio otići u rodnu domovinu...

Zagrebački Dinamo poražen je u još jednoj utrci prilikom dovođenja igrača, a ovog puta za neki drugi klub odlučio se australski Hrvat Jason Čulina. Iz Maksimira nisu nikad potvrdili da ga zaista žele, ali je zato sam igrač u nekoliko navrata spomenuo da ga aktualni hrvatski prvak pokušava dovesti u svoje redove.

No, Čulina se ipak odlučio za rodnu domovinu te je nizozemski PSV Eindhoven zamijenio australskim Gold Coast Unitedom. Australski nogomet u svijetu možda nije posebno cijenjen, no Čulina će imati iznimno dobar ugovor. Navodno će po odrađenoj sezoni zaraditi čak 1,2 milijuna dolara.

28-godišnji veznjak, kojem nije strana ni pozicija u samom vrhu napada, odbio je novi trogodišnji ugovor koji u je bio ponuđen u PSV-u. "Australski nogometaši često se vraćaju u domovinu kako bi odradili posljednji ugovor, ali ja ne namjeravam tako uskoro prestati igrati", rekao je Čulina.

Tijekom svoje karijere Čulina je bio član Sydney Uniteda, Sydney Olympica, Ajaxa, Germinal Beerschota, De Graafschapa, Twentea i PSV-a. Za australsku reprezentaciju dosad je ubilježio 36 nastupa te je postigao jedan gol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!