Nogomet

Debi iz snova Ivana Perišića

Maja Giljanović • ponedjeljak, 12.01.2009.
Debi iz snova Ivana Perišića
Foto: Bruno Karadža

Nekadašnji Hajdukovac Ivan Perišić koji se prije niti deset dana iz Sochauxa priključio Roeselareu presudio je u osmini finala Belgijskog kupa favoriziranom Club Brüggeu...

19-godišnji Perišić je u Belgiju u redove fenjeraša Roeselarea stigao na šestomjesečnu posudbu nakon što u dvije i pol godine provedene u Le Championnatu nije izborio svoje mjesto ni među 18, a kamoli među startnom jedanaestoricom Sochauxa.

Novim se suigračima talentirani veznjak priključio na pripremama u Turskoj, a nakon samo sedam dana zajedničkih treninga prvi je dojam da je posudba u Roeselare bila pravi potez.

Perišić je u 51. minuti postigao pobjednički gol na gostovanju u Brüggeu - odigrao je svih 90 minuta i zaradio žuti - dok u redovima trećeplasirane momčadi Belgije još jedan bivši hajdukovac Ivan Leko nije nastupio.

Poslije utakmice Perišić je blistao: "Nevjerojatno. Zabiti odmah na debiju i to protiv Brüggea koji je praktički jedina belgijska momčad koju odmalena - još otkako je ovdje igrao Boško Balaban (2003.-2007.) - poznajem".

"Nema, međutim, euforije. Prolaz u četvrtfinale Kupa je lijep rezultat, ali daleko nam je važnija forma u prvenstvu. Prvi cilj nam je izvući se, a sudeći po atmosferi u momčadi koja me od prvog dana prihvatila sjajno, vjerujem da ćemo navijačima donijeti više veselja nego u jesenskom dijelu prvenstva".

Roeselare je nakon 17 kola zadnji i pet mu bodova nedostaje da se s Monsom, Antwerpenom i Denderom umiješa u borbu za opstanak.

Belgija, 1/8 finala:
Club Brügge - Roeselare 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!