Nogomet

Ronaldo uzeo još jednu nagradu

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 12.01.2009.
Ronaldo uzeo još jednu nagradu
Foto: EPA

Cristiano Ronaldo proglašen je večeras u švicarskom Zürichu najboljim nogometašem u 2008. godini i od strane Fife...

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo sjajnu 2008. godinu zaokružio je osvajanjem još jedne prestižne nagrade. Nakon niza drugih nagrada za najboljeg igrača godine, večeras je veznjak Manchester Uniteda i od strane svjetske krovne nogometne federacije proglašen najboljim.

Iako engleska Premier liga već dulje vrijeme kotira kao najsnažnije prvenstvo na svijetu, ovo je prvi put da je Fifa proglasila nekog iz tog natjecanja najboljim igračem godine. Doduše, ni nisu imali previše izbora s obzirom na sjajnu godinu Ronalda, iako je konkurencija bila iznimno snažna. Za osvajanje nagrade konkurirali su još Kaka iz Milana, Fernando Torres iz Liverpoola te Leo Messi i Xavi iz Barcelone.

"Ovo je fantastičan trenutak u mojoj karijeri i želio bih ovu nagradu posvetiti svojoj obitelji, prijateljima i kolegama", bile su prve riječi Ronalda nakon preuzimanja nagrade. Zahvala je upućena i treneru Alexu Fergusonu. "Njegovo iskustvo nakon niza godina rada je iznimno važno, velika je privilegija imati Fergusona za trenera."

Izbornici i kapetani 155 svjetskih reprezentacija kao drugog najboljeg igrača na svijetu odabrali su Messija, dok je bronca pripala napadaču Redsa, Torresu. Ronaldo je tek drugi Portugalac koji je osvojio ovu nagradu. Od njegovih sunarodnjaka ovom se nagradom može podičiti još tek Luis Figo koji je slavio 2001. godine.

Previše neizvjesnosti kod proglašenja nije bilo ni prilikom odabira najbolje igračice na svijetu. Treću godinu uzastopce je nagrada otišla u ruke brazilske napadačice Marte.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!