Automoto

MotoGP će juriti Silverstoneom

Maja Giljanović • utorak, 13.01.2009.
MotoGP će juriti Silverstoneom

Formulu 1 su u Silverstoneu izgubili, ali nisu očajavali. Odmah su naprotiv prionuli poslu te doveli - mnogima čak i atraktivniji - MotoGP...

Bernie Ecclestone je Silverstoneu pretpostavio Donington Park da bi njegovog izvršnog direktora Richarda Phillipsa razveselila vijest da će krenuvši sa sljedećom idućih pet godina njegovom stazom juriti MotoGP.

"Silverstone je najbolja moto-staza u Velikoj Britaniji - izazovna je puna ravnih dijelova na kojima je moguće razviti velike brzine te tehnički zahtjevnih zavoja. Sjajno je da ćemo najbolje motocikliste svijeta ovdje ponovno gledati nakon 1986. godine i dat ćemo sve u našoj moći da moto-utrke podignemo na još viši nivo", izjavio je Phillips.

Silverstone je domaćin MotoGP-ja bio od 1977. do 1986. kada se opredijelio za Formulu 1, a koju je sada izgubio od ruku Donington Parka na sljedećih 10 godina.

Čelni čovjek Dorna Sportsa koja je vlasnik komercijalnih prava MotoGP-ja Carmelo Ezpeleta je zaključio: "Silverstone je staza bogate tradicije, a kada se još zbroji njegova dostupnost navijačima te pregolemo iskustvo njegovih vlasnika u organizaciji vrhunskih međunarodnih natjecanja, nismo ni trena dvojili".

Navijači, međutim, nisu najzadovoljniji. Željeli su, naime, utrku MotoGP-ja na stazi u Brands Hatchu ili Cadwellu, dok Silverstone vide "grabežljivcima koji nama navijačima žele izmusti zadnju funtu sada kad imamo Toselanda i Smitha".

28-godišnji James Toseland sezonu je 2008. okončao na 10. mjestu baš u MotoGP-ju, a 18-godišnji Bradley Smith na šestom u klasi do 125 kubika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!