Nogomet

"Zadar pouka za Poljud"

Vedran Attias • utorak, 13.01.2009.
"Zadar pouka za Poljud"
Foto: Davor Sajko

Iako je vijest dana u Maksimiru izbacivanje Dine Drpića iz prve momčadi, sportski direktor Dinama Zoran Mamić okupljenim je novinarima otkrio još nekoliko zanimljivih stvari...

Prvi put u Sinju

Dinamo na pripreme putuje ranije od planiranog jer je u Zagrebu - prehladno. "Zbog hladnoće i zaleđenih terena, u Međugorje se ide već u srijedu te se ostaje do 24. siječnja kada se vraćamo u Zagreb", rekao je Mamić dodavši kako će Dinamo odigrati jednu utakmicu više nego što je to bilo planirano. "Ubačena je još jedna utakmica i Dinamo 18. siječnja igra s Junakom prvu utakmicu u Sinju. To je naša obveza prema svim navijačima iz tog kraja, a nakon toga idemo na turnir u Gabeli na kojem Dinamo tradicionalno sudjeluje", otkrio je.

Plavi će se u Zagrebu zadržati samo pet dana i 29. siječnja idu na pripreme u Tursku.

Dvoransko prvenstvo je za nama, a Zoran Mamić je o atmosferi u dvorani rekao sljedeće: "Ja bih zaključio priču o Dvoranskom prvenstvu i od tamo samo izvukao pouku kakva nas atmosfera čeka na Poljudu, no imamo dovoljno prkosa i kvalitete za pobjedu."

Ništa od Sharbinija i Slomića...

U medijima se ponovno aktualizirala priča o dolasku Anasa Sharbinija u redove Dinama, no od toga neće biti ništa. "Dinamo nije razgovarao niti sa Sharbinijem niti sa Rijekom i sve špekulacije odbacujemo. Njegov menadžer je moj prijatelj i naši susreti su takve vrste."

U Dinamo neće doći niti Semir Slomić: "Razgovarali smo i razmišljali o njemu, no struka je odlučila da je to igrač koji nama nije potreban. U malom broju utakmica pred nama ne bi dobio minutažu za napredovanje. Pratit ćemo ga na proljeće, a na njemu je igrati i razvijati se." Slomić nema hrvatsko državljanstvo pa je i to problem oko transfera.

Kada smo već kod stranaca, kakvi su prvi dojmovi Slepičke i Calella? "Koliko sam ja saznao, oni su zadovoljni kako su prihvaćeni i brigom o njima. Što se tiče treninga, tek od Međugorja kreću prave pripreme kada ćemo znati više", rekao je sportski direktor Dinama.

...a niti od Barbarića

Odlaskom Dina Drpića, ponovno se aktualizira priča oko Tomislava Barbarića: "On je igrač pod ugovorom i radi u Lokomotivi. Status koji je imao - ima i dalje. Ima obavezu trenirati, a mi poštivati ugovor, no mislim da tu nema neke šanse za pomak. Šanse za novi razgovor su male? "Ne vidim da on smatra da je pogriješio tako da ne vidim prostor za novi razgovor."

Zajedništvo s navijačima

Igrači Dinama ugodno su se iznenadili kada su u Višnjiku čuli pjesmu svojih navijača. "Podrška navijača je dobro došla jer klub ne može funkcionirati bez navijača. Koristim ovu, a i svaku drugu priliku, pozvati sve navijače na podršku jer će nam trebati zajedništvo. "

Spomenimo na kraju kako bi u klub krajem mjeseca trebalo stići i "pismo" iz Uefe, u kojem će biti obznanjena konačna odluka glede kazne koja Dinamo očekuje zbog navijačkih ekscesa.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!