Rukomet

Split spreman za najveću gusjenicu na svijetu

Sportnet • utorak, 13.01.2009.
Split spreman za najveću gusjenicu na svijetu

Danas je na tiskovnoj konferenciji u Spaladium Areni predstavljen program javnih događanja u Splitu za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva za muške 2009., pod nazivom "evo me doma". Uz Fan Zonu na Prokurativama i Planet Rivu na Rivi, koji svojim sugrađanima nude cjelodnevnu zabavu, gradonačelnik Splita Ivan Kuret produžio je radno vrijeme ugostiteljskim objektima i prodavaonicama tijekom trajanja prvenstva...

Posebnu pozornost na današnjoj konferenciji privukao je Ruksi, koji poziva sve Splićane da u četvrtak, 15. siječnja točno u podne dođu na Rivu i pridruže se projektu organizacije najveće gusjenice na svijetu. Ovime organizatori i građani Splita žele dati potporu našim reprezentativcima i još jednom pokazati kako je Split najsportskiji grad na svijetu.

Gusjenica je slavljenička formacija naše rukometne reprezentacije koja je u svijetu jednako prepoznatljiva kao i nepobjedivost naših rukometaša. Organizatori su napomenuli da svi sudionici ponesu rukavice i štitnike za koljena i tako opremljeni stvore najveću gusjenicu na svijetu. Ukoliko bude padala kiša, formiranje gusjenice se premješta u Dioklecijanove podrume.

Gradonačelnik Ivan Kuret je ovom prilikom najavio produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata i trgovina unutar Palače od 16. do 31. siječnja 2009. i to trgovina do 24 sati, a ugostiteljskih objekata do 2 ujutro narednog dana. Ova odluka se ne odnosi na nedjelju jer je nedjelja i dalje neradni dan.

Izvršni odbor Grada Splita organizirao je raznovrsne sadržaje koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse. Od 16. do 22. siječnja na Prokurativama će biti smještena Fan Zona, a na Rivi Planet Riva, koji će svakim danom raditi od 12 h do sitnih jutarnjih sati.

Na Prokurativama će biti Fan Zona, veliki navijački šator namijenjen za druženje i okupljanje vjernih navijača. U šatoru, koji će zauzimati cijele Prokurative, gledat će se utakmice uživo na velikim ekranima. U danima kada hrvatska reprezentacija igra najvažnije utakmice, nakon završetka utakmice održat će se tri velika koncerta: 16. siječnja nastupaju Marijan Ban i Diktatori, 21. siječnja sviraju Gazde, a 22. siječnja Jelena Rozga no i ostalim danima je zagarantiran dobar zabavni program uz bendove Flesh, Bravo bend i Fantastico.

Riva, najljepša šetnica grada, postat će Planet Riva sa šest kućica koje će nositi boje svake pojedine zemlje koja nastupa u Splitu, točnije u B skupini Svjetskog rukometnog prvenstva: Kuvajt, Južna Koreja, Španjolska, Švedska, Kuba i Hrvatska.

Zrinka Barbarić, mlada splitska umjetnica, vizualno je osmislila identitet kućica kako bi bile prepoznatljive, zajedno s kolegama s Umjetničke akademije u Splitu.

Planet Riva će se nalaziti na sredini Rive i također će tijekom večeri imati zabavni program nešto drugačijeg sadržaja. Na Rivi će nas zabavljati Tamboo band i Kristiano Gamulin Cenci, Tobogansi, Otprilike ovako, DJ DUDA i ostali.

Navedenim programom IO Grada Splita želi pružiti svim svojim građanima i gostima dobru zabavu za sve generacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!