Automoto

Stoner odlučan skinuti Rossija

Maja Giljanović • utorak, 13.01.2009.
Stoner odlučan skinuti Rossija
Foto: EPA

Bivši svjetski prvak Casey Stoner prijeti aktualnom Valentinu Rossiju. Australca je prošle sezone mjesecima mučila ozljeda unatoč kojoj je 2008. okončao na drugom mjestu, a sada je odlučan vratiti se jači nego ikada...

Ducatijeva je zvijezda prošle sezone braneći naslov iz 2007. osvojila šest utrka, ali nije zadovoljio vlastite visoke standarde: "Na početku godine sam bio siguran da sam jači nego godinu ranije. Kasnije sam, međutim, posustajao. Ozljeda zgloba je umnogočemu doprinijela, ali nije samo ona razlog mom samo drugom mjestu".

"Ovog ću puta biti mudriji. Neće tu biti revolucionarnih obrata u taktici, ali svakako ću biti neusporedivo agresivniji. Bit ću jači i što se samog motora tiče jer implementirali smo novu šasiju", izjavio je Stoner o svom novom "Desmosediciju GP9".

23-godišnjak, koji je u karijeri ostvario 19 pole-positiona i 46 se puta uspeo na podij od čega 23 puta na najvišu stepenicu, oporavlja se nakon operacije lijevog zgloba: "Oporavak teče po zacrtanom planu. U ovom sam trenutku na nekih 80%, ali ne sumnjam da ću do Malezije dosegnuti 100%".

O novom partneru - bivšem (2006.) svjetskom prvaku Nicky Haydenu - ima samo riječi hvale: "Nicky i ja smo oduvijek i privatno u sjajnim odnosima, a sada kad smo i momčadske kolege siguran sam da ne možemo nego izvrsno surađivati".

I sam Hayden isključuje sudar ega dvojice bivših svjetskih šampiona: "Pomažemo jedan drugome osobito Casey meni da se čim prije priviknem na novi motor, novu momčad, novo sve. Odlično se slažemo što ćemo vjerujem pokazati kad krene sezona".

27-godišnji Amerikanac zasigurno zahvaljuje nebesima na Stoneru. Poznato je, naime, da su Hayden i donedavni mu "suigrač" u Hondi Dani Pedrosa bili u najblaže rečeno zategnutim odnosima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!