Zimski sportovi

Alcott prolongirala povratak

Antonija Pavlić • srijeda, 14.01.2009.
Alcott prolongirala povratak
Foto: Kristijan Komarica

Najbolja britanska skijašica, Chemmy Alcott, ponovno je odgodila svoj povratak na snijeg nakon ozljede gležnja u studenome prošle godine. Alcott je nastupiti trebala naime, već na Zlatnoj lisici prošlog vikenda, no uslijed novih kontinuiranih bolova, njezin je povratak na neodređeno vrijeme - odgođen.

26-godišnja najbolja britanska skijašica "stradala" je u studenome na treningu u Kanadi, pripremajući se za drugu veleslalomsku utrku sezone nakon najboljeg rezultata koji je postigla na premijeri u Söldenu (10.) Vrijeme oporavka slomljenog gležnja postavljeno je tada na klimave noge, predviđalo se prvo mjesec dana stanke, zatim povratak do nove godine, povratak nakon nove godine...

Uslijediti je napokon, nakon rehabilitacije, trebao na veleslalomu u Mariboru prošlog vikenda, no i taj je nastup prolongiran zbog novih bolova koji kod jedine "živuće" britanske nade za olimpijsku medalju, kontinuirano stvaraju probleme. "Shvatila sam da se ne mogu vratiti samo vježbanjem u teretani ili kod kuće. Skijanje je takav, veoma specifičan sport.", rekla je BBC-u.

Participacija na predstojećem SP-u u Val d'Isereu i dalje je prioritet: "Što se tiče Svjetskog prvenstva, oko toga sam jako pozitivna. Imam još tri tjedna da se potpuno oporavim i spremim te vjerujem da će sve biti u najboljem redu. S gležnjem je generalno sve u redu, no i dalje ga mogu "osjetiti". U svakom slučaju, Svjetsko prvenstvo mi je trenutno glavni cilj."

Kako teče oporavak, treninzi? "Za sada sam u 40 postotnom opterećenju koje inače podnesem tijekom utrke. Ima vremena za napredak, gležanj mi kako sam već i rekla, i dalje stvara probleme, pokušavam skijati dok god mi to dopušta, a čim osjetim i najmanje bolove - prekidam.", završila je karizmatična zaljubljenica u biciklizam, ženski boks i kajakaštvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!