Košarka

Rusi na Ruse

Borna Rupnik • srijeda, 14.01.2009.
Rusi na Ruse

Nakon šest odigranih kola u prvoj grupnoj fazi, natjecanje se u Eurochallenge kupu nastavlja u četiri nove skupine. Nažalost, bez naših predstavnika, a sa čak četiri ekipe iz Rusije...

U drugu grupnu fazu Eurochallenge kupa plasiralo se 16 momčadi. Među njima više nema hrvatskih predstavnika - Cedevita je ispala još u prvom pretkolu od francuskog Hyeres-Toulona, dok se Zagreb CO nije uspio domoći jednog od prva dva mjesta u skupini F. Bolji od Mrava bili su belgijska Dexia i turski Galatasaray, a ukrajinski Himik se također oprostio od natjecanja.

Belgijance je dopala skupina L, u kojoj će snage odmjeriti s jednim od najvećih iznenađenja, nizozemskom momčadi EclipseJet MyGuide iz Amsterdama, te dva ruska predstavnika. CSK Samaru upoznala je i hrvatska javnost, a susjedski će obračun imati s Triumfom.

U skupini K također se nalaze dvije ruske momčadi. Uz Ural Great te Tomasov i Jusupov Lokomotiv iz Rostova, tu se nalaze i španjolski Cajasol iz Seville te ciparski Proteas EKA AEL. Španjolci i Ciprani svoj su nastup osigurali tek pobjedama u posljednjem kolu.

Zagrebu poznate Turke očekuju dvoboji s momčadi EWE Baskets iz Oldenburga, zatim s Virtusom iz Bologne, te Kijevom. Skupina J je prilično izjednačena, a simpatije bi zbog našeg Jasmina Perkovića mogle prevagnuti na stranu Nijemaca.

Do sada bezgrešni Liege i Cholet osuđeni su na prvi poraz. Belgijanci i Francuzi smješteni su u skupinu I te će u međusobnom ogledu koja će momčad zadržati titulu neporaženih. Uz njih će svoju priliku za prolaz tražiti Telekom Baskets iz Bonna te EiffelTowers iz Den Boscha.

Eurochallenge, TOP 16:

Skupina I

Belgacom Liege
Telekom Baskets Bonn
Cholet Basket
EiffelTowers Den Bosch

Skupina J

EWE Baskets Oldenburg
Galatasaray Café Crown
Virtus BolognaFiere
Kijev

Skupina K

Cajasol Sevilla
Ural Great Perm
Lokomotiv Rostov
Proteas EKA AEL

Skupina L

EclipseJet MyGuide Amsterdam
Dexia Mons-Hainaut
CSK-VVS Samara
Triumf

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!