Zimski sportovi

Cuche najbolji, Ivica i Natko u "bodovima"

Antonija Pavlić • srijeda, 14.01.2009.
Cuche najbolji, Ivica i Natko u "bodovima"
Foto: Nikola Movrić

Samo tri skijaša nedostajala su danas na prvom treningu spusta u Wengenu da bi kompletirana bila nevjerojatna brojka 100! Da, niste krivo pročitali, puno je skijaša spustaša privukla legendarna utrka na Lauberhornu - najduža i po mnogima najljepša u kalendaru Svjetskog kupa. Prvi trening sretan je bio za najveću domaću uzdanicu, Didera Cuchea, drugi je bio Andrej Jerman, dok je treće mjesto zauzeo ponovno Švicarac, Didier Defago. Ivica Kostelić ciljem je prošao kao solidan 18., dok je Natko Zrnčić-Dim zauzeo 29. poziciju.

4480 metara duga staza, što ju čini i najvećom u Svjetskom kupu, danas je bila domaćin prvom ovogodišnjem službenom spustaškom treningu, koji je pripao Švicarcu Didieru Cucheu. Stručnjak za brze discipline i branitelj spustaškog Malog kristalnog globusa u cilj je ušao s vremenom 2:32.19, a samo 22 stotinke sekunde na drugom je mjestu za njim zaostao Andrej Jerman.

Na postolje bi se, da se radi o službenoj utrci, plasirao i Dider Defago dok su se iza njega plasirali Klaus Kroell, Manuel Osborne-Paradis, Georg Streitberger, Michael Walchhofer, Bode Miller, Ambrosi Hoffman i Peter Fill, posljednji od TOP 10.

Ono što najbolje govori o izjednačenosti muškog dijela Svjetskog kupa je da su i od 11. do 20. mjesta "situirani" i veoma legitimni kandidati za plasman na postolje: Christoph Gruber, Marco Sullivan, Christof Innerhofer, Aksel Lund Svindal, Werner Heel, John Kučera, Marco Buechel, te na 18. mjestu i Ivica Kostelić.

Naš najbolji skijaš sa startnim je brojem 31 u cilj doskijao kao 18. sa solidnim zaostatkom od 2.50, a možemo istaknuti i da se iza njega smjestilo još nekoliko spomena vrijednih skijaša: Daniel Albrecht, Carlo Janka, Erik Guay, Steven Nyman, Herman Maier, T.J Lanning, Jan Hudec...

Vrijedi naravno, izdvojiti i dobar rezultat Natka Zrnčića Dima; Prdek je sa startnim brojem 55 došao do 29. mjesta i "virtualnih bodova", zaostavši za pobjednikom 3.66 stotinke sekunde.

Dva Hrvata u prvih 30 na spustaškom treningu? Šala? Ne, nije šala. I to se jednom moralo dogoditi. I događa se. Sada već kontinuirano. Nakon Kitzbühela prošle godine, kada su po prvi put u povijesti bodove osvojili i Ivica i Natko, moglo bi se dogoditi da se dva Hrvata upišu u knjigu osvajača bodova. I to na legendarnom Lauberhornu. Možda? Realne šanse, kao što i sami možete vidjeti, postoje...

Wengen, prvi trening spusta:
1. Didier Cuche (Švicarska) 2:32.19
2. Andrej Jerman (Slovenija) +0.22
3. Didier Defago (švicarska) +0.23
4. Klaus Kroell (Austrija) +0.72
5. Manuel Osborne-Paradis (Kanada) +1.14
6. Georg Streitberger (Austrija) +1.32
7. Michael Walchhofer (Austrija) +1.45
8. Bode Miller (SAD) +1.46
9. Ambrosi Hoffmann (Švicarska) +1.48
10. Peter Fill (Italija) +1.51
...
18. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2.50
...
29. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +3.66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!