Zimski sportovi

Larsson u nesvijesti nakon pada

Antonija Pavlić • srijeda, 14.01.2009.
Larsson u nesvijesti nakon pada
Foto: Kristijan Komarica

Prvi ovogodišnji trening spusta nije nikako bio sretan za 30-godišnjeg švedskog veterana Markusa Larssona. Larsson je pred samom ciljnom ravninom, naime, doživio teži pad, zbog kojeg je neko vrijeme bio i u nesvijesti...

Švedski specijalist za slalom, koji u Svjetskom kupu u svojih osam odvoženih sezona do sada nije upisao niti jedan spustaški bod, izgubio je ravnotežu u zadnjem skoku Lauberhorna, samo nekoliko metara prije ciljne ravnine te uslijed pada dugo bio u nesvijesti. Liječničke su ekipe brzo, na sreću, djelovale, te je nesretni Šveđanin helikopterom prevezen u bolnicu u obližnjem Interlakenu.

Tamošnji su liječnici, pak, poduzeli sve da Larssona vrate u normalu, te se zahvaljujući njihovoj iznimnoj brizi i brzini reakcije, ubrzo probudio iz nesvijesti. Ustanovljeno je također da je osim potresa mozga tijekom pada zadobio i ogrebotine na licu, te nekoliko masnica po tijelu. Da mu život nije ugrožen potvrdio je i glasnogovornik utrke, Hugo Steinegger.

"Markus je sada u redu. Sretni smo samo što ozljede nisu puno ozbiljnije od predviđenog zadržavanja na promatranju od tri do četiri dana.". izjavio je odmah po pristignuću sretne vijesti o Larssonovom, barem privremenom, oporavku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!