Košarka

25-metarski šok!

Antonija Pavlić • srijeda, 14.01.2009.
25-metarski šok!
Foto: Nikola Movrić

Ne viđa se često, sigurno, koš kakvom su slučajni promatrači sraza srednjoškolskih sastava Spain Parka i Clay-Chalkvillea svjedočili u tamošnjem prvenstvu. Izvjesni Jake Lee, osim košarke inače igrač američkog nogometa i bejzbola, nakon promašaja je suparničke ekipe s linije slobodnih bacanja, potaknut rezultatskim minusom svoje ekipe, samo sekundu prije kraja susreta uhvatio loptu pod svojim obručem i istog trena s te udaljenosti šutirao na koš...

Pumama (Clay-Chalkvilleu), samo su sekundu prije kraja susreta, kada je rezultat bio u egalu, dodijeljena dva slobodna bacanja, od kojih su prvo uspješno iskoristili. I kada su gledatelji već počeli nervozno okretati glave čekajući da ta "mršava" sekunda napokon prođe, Jake Lee je iskoristio promašaj drugog bacanja, uhvatio loptu pod svojim obručem i kao u panici je, ne gledajući, prebacio preko cijelog igrališta, ravno 25 metara, da bi na koncu udarila o tablu i proparala mrežicu Clay-Chalkvillea.

Nevjerojatan je pogodak cijeli stadion podigao na noge, a snimka ovog dosad najrjeđe viđenog koša brzo je obišla svijet. Euforija zbog, na tako dramatičan način ostvarene pobjede, izazvala je buru emocija kako kod trenera Jaguarsa tako i kod Leeovih klupskih suigrača, ali i protivnika. Tako je šef struke Puma bio najblaže je reći, šokiran Leeovim postignućem: "Dečko je loptu ulovio na najudaljenijoj točki od našeg obruča. Mjerio sam, udaljenost je bila točno 25 metara. Morao sam izmjeriti, morao sam znati. Jednostavno je bacio loptu s 25 metara i pogodio. Nevjerojatno."

Trener pobjedničke momčadi bio je oduševljen te priznao kako mu nije bilo lako gledati put te lopte: "Lopta je imala ravnu liniju, precizno prema tabli od koje se i odbila u koš. Kao košarkaški trener radim već punih 25 godina, ali ovo je zasigurno najnevjerojatniji koš koji sam u životu vidio. Drago mi je zbog ove pobjede jer je ova sezona bila iznimno teška, a i osmijesi na licima ovih klinaca puno mi znače."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!