Zimski sportovi

Jermanu drugi trening, Hrvati odlični

Antonija Pavlić • četvrtak, 15.01.2009.
Jermanu drugi trening, Hrvati odlični
Foto: EPA

Slovenac Andrej Jerman upisao je najbolje vrijeme drugog spustaškog treninga u Wengenu, ispred Talijana Petera Filla i Kanađanina Erika Guaya. Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, pak, tek su za nekoliko mjesta spustili rezultate od jučerašnjeg treninga; Ivica je utrku završio kao 19, Natko kao 31. Spomenimo još i da je 62. mjesto, kao treći član hrvatske ekspedicije danas, upisao i Tin Široki...

Najbolju prezentaciju na drugom treningu spusta na Lauberhornu prikazao je Slovenac Andrej Jerman koji se ove sezone u brzim disciplinama tek jednom upisao među najboljih deset (spust u Beaver Creeku). Iza njega na "pobjedničko postolje" su se smjestili Peter Fill i Erik Guay dok njih slijede Daniel Albrecht, Michael Walchhofer i Christoph Gruber, jedini preostali u sekundi zaostatka.

Daleko bolje rezultate od jučerašnjeg treninga ubilježili su pak spustaška ikona iz Lihtenštajna, Marco Buechel, i mladi Švicarac Carlo Janka, prvi na sedmoj, drugi na devetoj poziciji. Dijametralno su suprotna postignuća zato ubilježili jučerašnji pobjednik Didier Cuche, koji se nakon skorog izlijetanja vratio na stazu i trening završio kao posljednji, te Benjamin Raich koji je doskijao do 36. pozicije.

Hrvatski predstavnici danas su pak ponovno odvezli dobre vožnje; najbolji hrvatski skijaš i trenutno legitimni kandidat za osvajanje slalomskog Malog kristalnog, ali i Velikog globusa, Ivica Kostelić, upisao je 1.99 stotinke sekunde zaostatka te tako došao do odličnog 19. mjesta. Treba ipak, istaknuti i kako je od njegovih izravnih konkurenta za ukupan trijumf bolji bio samo spustaški specijalist Aksel Lund Svindal i to za "malih" 22 stotinke sekunde.

Osim Natka Zrnčića-Dima koji je nakon jučerašnjeg 29. mjesta danas upisao 31., hrvatska je ekspedicija u Wengenu na posljednjem treningu dobila i trećeg člana. Bio je to mladi 21-godišnji Zagrepčanin Tin Široki, te je sa startnim brojem 84. zauzeo 62. poziciju.

I za kraj, možda će nekima naslov koji sadrži "odlične" rezultate koje su naši skijaši postigli na treninzima u Wengenu, zvučati pretenciozno, pa da i njih u ovih nekoliko redaka, barem pokušamo, razuvjeriti.

Naime, u (ne)uvjetima u kojima spust treniraju mnogi naši skijaši, te prijašnjim rezultatima, koji kažu kako su samo jednom u povijesti dva Hrvata osvajala bodove u utrkama spusta Svjetskog kupa, onda su tri "kockasta" dresa, pa makar i na treningu u Wengenu, doista odlično postignuće.

Wengen, drugi trening spusta:
1. Andrej Jerman (Slovenija) 2:32.17
2. Peter Fil (Italija) +0.23
3. Erik Guay (Kanada) +0.50
4. Daniel Albrecht (Švicarska) +0.64
5. Michael Walchoffer (Austrija) +0.76
6. Christoph Gruber (Austrija) +0.97
7. Marco Buechel (Lihtenštajn) +1.04
8. Manuel Osborne-Paradise (Kanada) +1.07
9. Carlo Janka (Švicarska) +1.19
10. David Poisson (Francuska) +1.19
...
19. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.99
...
31. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +2.88
...
62. Tin Široki (Hrvatska) +6.81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!