Zimski sportovi

Albrecht vodeći, Ivica i Natko sjajni

Antonija Pavlić • petak, 16.01.2009.
Albrecht vodeći, Ivica i Natko sjajni
Foto: Dejan Popek

Vodeće vrijeme 102. po redu kombinacijskog spusta Svjetskog kupa u Wengenu postavio je domaći skijaš Daniel Albrecht, dok se iza njega ispred Talijana Wernera Heela smjestio Carlo Janka. Ivica Kostelić za vodećim je zaostao 2.26 stotinki sekunde dok je Natko Zrnčić-Dim upisao 3.20 stotinki zaostatka.

Svjetski prvak iz Area 2007. te pobjednik kombinacije u Beaver Creeku i drugoplasirani na ovoj stazi prošle godine, Daniel Albrecht, odvezao je odličnu vožnju skraćenog spusta na legendarnom Lauberhornu i stvorio si tako odličnu podlogu za današnju ukupnu pobjedu.

Iako slalom nije njegova disciplina; tek je jednom, naime, i to u Bormiju prošle godine upisao drugo mjesto, dok mu ostali rezultati variraju od ponekog plasmana u TOP 10 i mnoštva odustajanja, 25-godišnjem se Švicarcu sada otvorila odlična prilika da upiše prve ovosezonske bodove u kombinaciji (U Val d'Isereu je odustao u slalomskoj vožnji.), budući da pred nekim izrazitih slalomašima i današnjim favoritima ima i po ogromnih 3 sekunde prednosti.

Iza njega se pak smjestila glavnina onih kojima je današnja prva vožnja spusta tek bila trening za sutrašnje spustaško nadmetanje. To su Carlo Janka, Peter Fill, Werner Heel, Didier Cuche, Didier Defago, Christof Innerhofer, Andrej Jerman, Aksel Lund Svindal...

Od onih koji u slalomu mogu konkurirati za najviše pozicije, u prvih su se deset "ugurali" tek na šestom mjestu Bode Miller dok je 11. poziciju zauzeo Silvan Zurbriggen. Ispred našeg Ivice Kostelića na 18. mjestu od pravih "slalomaša" tu je tek 16. Benjamin Raich sa 11 stotinki sekunde, a "pristojne" zaostatke za njim imaju i 18. Julien Lizeroux (dvije stotinke), te Jean Baptiste-Grange, 22. sa 71 stotinkom zaostatka.

Natko Zrnčić-Dim startao je kao 15., te je odvezao lošije nego na treninzima posljednjih dana te došao do zaostatka od 3.20, što mu je u trenutku ulaska u cilj donijelo treće najlošije vrijeme.

Sa startnim je brojem 52. startao i Tin Široki te ubilježio solidan prvi prolaz - 85 stotinki zaostatka, no potom izgubio koncentraciju, izletio sa staze i morao odustati od utrke.

Wengen, superkombinacijski spust:
1. Daniel Albrecht (Švicarska) 1:46.47
2. Carlo Janka (Švicaraka) +0.68
3. Werner Heel (Italija) +1.16
4. Peter Fill (Italija) +1.18
5. Didier Cuche (Švicarska) +1.24
6. Bode Miller (SAD) +1.26
7. Michael Walchhofer (Austrija) +1.38
8. Didier Defago (Švicarska) +1.40
9. Christof Innerhofer (Italija) +1.42
10. Andrej Jerman (Slovenija) +1.48
...
18. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2.26
...
30. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +3.20
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!