Rukomet

"Nećemo daleko ovakvom igrom"

Vedran Babić • petak, 16.01.2009.
"Nećemo daleko ovakvom igrom"
Foto: Bruno Karadža

Hrvatski rukometaši gotovo pa da imaju isto viđenje utakmice protiv Južne Koreje. Svi se slažu kako su dva boda najvažnija i da ima još mnogo prostora za napredak...

Igor Vori bio je naš drugi najbolji strijelac s pet golova i vjeruje kako bi utakmica bila puno lakša da su se iskoristili brojni promašeni ziceri. "Nismo očekivali ovakvu utakmicu. Pobjeda je jedina bitna. Probili smo led, ipak je to bila prva utakmica prvenstva, bili smo malo i nervozni. Svi želimo napraviti najbolje, a kad je tako, onda radiš greške."

Petar Metličić presudio je utakmicu postigavši posljednja dva pogotka na utakmici, ali se požalio na kašnjenje početka utakmice. "Čekali smo gotovo pola sata, sve se nekako odužilo nakon zagrijavanja, ali osjećaj je fantastičan. Sigurno da ćemo podignuti svoju igru. Što se mog zdravlja tiče, na prvom udarcu koljeno je propalo, ali to nije ništa strašno."

Evo kako je utakmicu vidio trostruki strijelac Domagoj Duvnjak, koji je u drugoj polovici prvog poluvremena "probudio" hrvatski napad. "Večeras nismo bili pokretljivi, no siguran sam da će igra ići na bolje. Pogledat ćemo video i uočiti naše greške uoči ostalih utakmica."

Najbolji strijelac utakmice bio je Ivan Čupić s osam golova. "Ne bih rekao da smo se prepali, više je to bila euforija. Mogli smo utakmicu riješiti mirno i sva sreća što nismo dobili po nosu."

Korejski golmani su se razbranili u drugome dijelu i ukupno su sakupili šest obrana više od naših čuvara mreže (19-13). Mirko Alilović: "Dva boda se pišu. Korejci su nas izmorili dugim napadima, stalno su nas "cimali". Mislim da smo psihički izvukli ovu utakmicu i zbog toga čestitam svojim suigračima."

Venio Losert bio je možda i najviše samokritičan od svih reprezentativaca. "Očekivali smo ovakvu utakmicu. Na kraju je bitan samo rezultat, a s ovakvom igrom nećemo daleko stići. Ova utakmica je pokazala kako nam prednost domaćeg terena neće sama donijeti uspjehe. Mi golmani se trudimo najviše što možemo, ponekad je to pet, ponekad deset, a ponekad 15 obrana, no mi dajemo sve od sebe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!