Zimski sportovi

Paerson, Riesch, Vonn

Antonija Pavlić • subota, 17.01.2009.
Paerson, Riesch, Vonn
Foto: Dejan Popek

Nevjerojatan rasplet očekuje nas u drugoj superkombinacijskoj vožnji slaloma u Altenmarktu. Prve tri pozicije u spustu zauzele su tri trenutno najbolje skijašice svijeta: Anja Paerson, Maria Riesch i Lindsey Vonn. Poziv na drugu vožnju gledateljima su uputile i s malim zaostatcima za vodećima Ingrid Jacquemod i Kathrin Zettel, a blizu su i odlične superkombinatorke: Elisabeth Goergl, Fabiene Sutter, Anna Fenninger, Michaela Kirchgasser, Tina Maze...

Anji Paerson je napokon uspjelo odvoziti "svoju" vožnju, bez pogrešaka, sa savršenom putanjom i velikom brzinom. Izvanzemaljska vožnja Paerson je smjestila na vodeće mjesto prije superkombinacijskog slaloma, u kojem će imati težak zadatak boriti se protiv dvije najbolje slalomašice svijeta, smještene u samo 30 stotinki razmaka.

Lindsey Vonn i Maria Riesch poredale su se u ciljnoj ravnini baš onako kako su i startale, s time da je razlika između ove dvije najbolje prijateljice sićušna jedna stotinka sekunde. Riesch je odvezla slabiji prvi dio staze, i imala prilično velik zaostatak, no u drugom je dijelu iskoristila jednu krupnu pogrešku Paerson, koja joj je odnijela više od 50 stotinki sekunde, i uspjela se približiti na dostižnih 29 stotinki.

Vonn je također počela veoma loše, u prvom skoku već završila na repovima skija, no fenomenalno se uspjela izvući, te, iako je prvi prolaz pokazao gotovo sekundu zaostatka, zauzeti odlično treće mjesto. Sav je zaostatak američka stručnjakinja za brze discipline nadoknadila u središnjem dijelu staze, kada je nevjerojatnom vožnjom uspjela steći prednosti od 18 stotinki sekunde! Zadnji dio joj je ipak donio nekoliko manjih pogrešaka, s kojima se smjestila odmah iza Riesch, sa 30 stotinki zaostatka za Šveđankom na vrhu.

Od skijašica koje su se već dokazale u superkombinaciji, veoma su im blizu i Elisabeth Goergl, francuska nacionalna prvakinja Marie Marchand-Ariver, Ingrid Jacquemod, prošle godine deveta na ovoj stazi, Emily Brydon, pa Kathrin Zettel, Fabiene Sutter, Andrea Fischbacher, Tina Maze i Michaela Kirgascher, koji zajedno čine skupinu skijašica koje najbolje mogu zaprijetiti velikoj trojci na vrhu.

Altenmartk-Zaucheensee, superkombinacijski spust:
1. Anja Paerson (Švedska) 1:47.72
2. Maria Riesch (Njemačka) +0.29
3. Lindsey Vonn (SAD) +0.30
4. Maria Marchand-Arvier (Francuska) +0.56
5. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.61
6. Ingrid Jacquemod (Francuska) +0.69
7. Emily Brydon (Kanada) +0.91
8. Kathrin Zettel (Austrija) +0.93
9. Fabienne Suter (Švicarska) +1.05
10. Stacey Cook (SAD) +1.23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!