Zimski sportovi

Pranger u vodstvu, Kostelić blizu

Antonija Pavlić • nedjelja, 18.01.2009.
Pranger u vodstvu, Kostelić blizu
Foto: Kristijan Komarica

Manfred Pranger nakon odlične je prezentacije u Adelbodenu prošlog tjedna ponovno zablistao u današnjem petom slalomu sezone u Wengenu i s 34 stotinke sekunde prednosti pred Benjaminom Raichom zauzeo prvu poziciju. Ivica Kostelić doskijao je do petog mjesta sa 70 stotinki zaostatka za Prangerom i 14 za Jean-Baptiste Grangeom...

Ivica Kostelić se iz startne kućice otisnuo kao drugi, odmah iza Benjamina Raicha te je stazu prošao u vremenu od 48.80. To su vrijeme, kasnije, osim Raicha, uspjeli nadmašiti još i Manfred Pranger, koji je još jednom sjajnom vožnjom pokazao kako se definitivno vraća u vrhunsku formu, pobjednik Adelbodena Rainfred Herbst, te najveći Ivičin konkurent, Jean-Baptiste Grange.

Deset stotinki sekunde za Ivicom zaostao je Talijan Manfred Moelgg, a u malom razmaku za njima je i još jedan odličan slalomaš Julien Lizeroux. Ne baš tehnički savršenu, ali pokazalo se na kraju, iznimno brzu vožnju odradio je i Amerikanac Ted Ligety, dok je njegov sunarodnjak Bode Miller nakon jučerašnje druge pozicije u spustu danas odvozio slabu prvu vožnju i za Prangerom zaostao +1.76 stotinki sekunde.

Ponovno je odličnu vožnju prikazao i Talijan Giuliano Razzoli, najveća senzacija dosadašnjeg dijela Svjetskog kupa i sljemenske Snježne kraljice, na kojoj je doskijao do nevjerojatne treće pozicije. I danas je mladi Talijan, koji je na početku sezone čak imao startni broj 60, uspio za vodećim Austrijancem upisati malih 1.13 stotinki sekunde, a ukoliko odvozi dobru drugu vožnju, mogao bi konkurirati i našem Ivici Kosteliću, za kojim zaostaje samo 43 stotinke sekunde.

Sa startnim brojem 72., kao posljednji bi skijaš danas trebao nastupiti i Natko Zrnčić-Dim, dok je druga vožnja na rasporedu u 13:10h.

Wengen: Lauberhorn, slalom:
1. Manfred Pranger (Austrija) 48.10
2. Reinfred Herbst (Austrija) +0.34
3. Benjamin Raich (Austrija) +0.50
4. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +0.56
5. Ivica Kostelić (Hrvatska) +0.70
6. Manfred Moelgg (Italija) +0.80
7. Julien Lizeroux (Francuska) +0.88
8. Ted Ligety (SAD) +1.02
9. Giuliano Razzoli (Italija) +1.13
10. Marcel Hirscher (Austrija) +1.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!