Rukomet

"Bodovi su najvažniji"

Vedran Babić, Antonija Pavlić • nedjelja, 18.01.2009.
"Bodovi su najvažniji"
Foto: Bruno Karadža

Mišljenja aktera današnjeg susreta između Hrvatske i Kuvajta su prilično ujednačena. Nije bilo potrebno puno da bi se pobijedilo ovakav Kuvajt, a najvažniji su ipak osvojeni bodovi...

Goran Šprem je pred kamerama RTL-a poslije rutinirane pobjede nad Kuvajtom rekao kako mu broj pogodaka koji je postigao danas uopće nije važan: "Nisam razočaran što prvoga dana nisam dobio priliku, trener je tako odlučio i danas me priključio momčadi. Najbitnije je od svega da smo osvojili dva boda i da se nitko nije ozlijedio, sada još moramo malo popraviti obranu i spremiti se za Švedsku kako treba."

Nešto elokventniji je bio pak Lacković, koji također nije dobio priliku protiv Južne Koreje, što je i obrazložio riječima: "Pričao sam s trenerom zbog neigranja protiv Južne Koreje i on mi je objasnio da je jednom izrazitom šuteru poput mene jako teško igrati protiv 3-2-1 obrane, što je i bio razlog mom neigranju. Zato sam danas tu, potpuno spreman i želim pomoći. Mislim da mogu i nadam se da ću u sljedećim susretima imati prilike napraviti nešto više."

Prokomentirao je Lac i današnji izgled reprezentacije Hrvatske: "Važno je da smo danas svi igrali, bili rastrčani i stvarno odigrali jednu dobru utakmicu, u kojoj su gledatelji mogli uživati. Isprobali smo puno varijanta obrane, počeli sa 5-0, pa 6-1 i zatim 3-2-1... Mislim da je generalno gledajući sve to danas izgledalo prilično dobro."

Svoj je dojam iz trenerskog kuta viđenja dao i bivši "Kauboj", a sada izbornikov pomoćnik, Slavko Goluža: "Prvo moram čestitati momcima na dobroj utakmici i odličnoj igri, a nakon toga i gledateljima, koji su stvorili odličnu atsmosferu i došli u tolikom broju pogledati jednu neatraktivnu momčad kao što je Kuvajt."

"Nama su iz ovog susreta ipak najbitniji bodovi. No, uz to smo odigrali i mnogo atraktivnih akcija, bilo je tu nekoliko cepelina, odigrali smo dobru obranu i napad... Sve je to izgledalo vrlo dobro. Pozitivno je i to što se se "raspištoljili" Pero Metličić i Blaž Lacković, Pero se nakon prvog susreta napokon pokazao u pravom svjetlu, imao je danas puno asistencija i nekoliko važnih golova... "

Početak utakmice, u kojima su nas Kubanci prilično namučili, nije bio lagan za gledanje.. Nekoliko (pre)lakih poena, loše reakcije obrane... "Protiv reprezentacije kao što je Kuba drukčije se ne može igrati, u utakmicu smo ušli dosta nekoncentrirano, kako bi se reklo, odmjeravali smo snage. No, nakon prvih deset minuta smo se opustili, proradila su krila: Čupić, Šprem i Zrnić, a protiv takvih protivnika upravo krila odlučuju."

S ukupnim dojmom bio je zadovoljan i čovjek kojemu je samo ozljeda spriječila nastup na SP-u, Davor Dominiković: "Generalno sam jako zadovoljan igrom, ovo što su dečki prikazali na parketu je bilo odlično, i u obrani i u napadu. Moram pohvaliti Denisa Buntića koji je odlično odigrao i u fazi obrane i u fazi napada, što odnedavno igra i klubu i što mu je ovdje puno pomoglo."

"Tu je također i Lac, koji je pokazao dobru šutersku formu, a to je danas bilo najvažnije, na tome smo najviše i dobili. Dobru utakmicu je odigrao i Igor Vori, rekao bih, na svojoj uobičajenoj razini, 100 posto. Dobro ga je zamijenio i Anušić, izborio je nekoliko sedmeraca i postigao koji gol... Bitna mu je minutaža, kao i svim igračima s manjim stažem u reprezentaciji.. To će ima dati dodatno samopouzdanje zbog kojeg će ih se više moći koristiti u daljnjim susretima."

Vratar Mirko Alilović rekao je kako Hrvatska nije primila previše golova i nastavio: "U početku je bilo malo grča, ali kasnije smo se raspucali i počeli igrati opuštenije. Kubu ne smijemo podcijeniti, trebamo ozbiljno ući u utakmicu kao i danas i onda neće biti problema."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!