Tenis

Karolina se nije dobro "Špremila"

Vedran Babić • ponedjeljak, 19.01.2009.
Karolina se nije dobro "Špremila"
Foto: Davor Sajko

Jedina hrvatska predstavnica na Australian Openu nije se proslavila. Karolina Šprem zaustavljena je već na startu glavnog turnira, prikupivši mrvice u meču s 44. tenisačicom svijeta Cvetanom Pironkovom...

Iako smo nakon tri kvalifikacijske pobjede u dobrom štimungu iščekivali meč nekad najbolje hrvatske tenisačice na prvom Grand Slamu sezone, ostali smo iznenađeni konačnim rezultatom. Kada teniski meč završi 6:0, 6:4 u nečiju korist, onda se na to nema mnogo za reći. Cvetana Pironkova deklasirala je Karolinu Šprem za sat i 11 minuta igre.

24-godišnja Varaždinka je u prvome setu osvojila mizernih devet poena uz nestvarnih 19% ubačenih prvih servisa, što je njenoj protivnici davalo mnogo prostora za napad. Pironkova se iskazala i u realizaciji break lopti u tom periodu meča (3/3), koji je trajao svega 15 minuta! U drugom, mnogo izjednačenijem setu, Šprem se malo pribrala, ali nedovoljno da bi se ugrozila pobjeda vrlo raspoložene bugarske tenisačice.

Ako bacimo oko na statistiku, možemo vidjeti da je Šprem imala vrlo nizak postotak prvog servisa (49%), što je rezultiralo povećanim pritiskom na drugi, zbog kojih je nastalo i čak devet dvostrukih pogrešaka. Karolina je također iskoristila i samo jednu od osam break lopti, dok je Pironkova u tom segmentu igre imala polovičan učinak (5/10).

Pironkovoj je ovo četvrti nastup u Melbourne Parku i treći proboj u drugo kolo. U prethodna dva navrata nije prošla dalje, a ove godine na tom putu joj stoji nepredvidiva Francuskinja Marion Bartoli. Što se naše Šprem tiče, ona je s renkingom 167. na svijetu nastupila na svom petom Australian Openu, upisavši treći poraz odmah na startu. Istovremeno, za 17. tenisačicu svijeta 2004., ovo je prvi nastup u glavnom turniru nekog Grand Slama od Roland Garrosa prošle sezone, a na pobjedu čeka još od Wimbledona 2006.

Australian Open, 1. kolo: Cvetana Pironkova (Bugarska) - Karolina Šprem (Hrvatska, Q) 6:0, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!