Zimski sportovi

"Važno je držati korak s vodećima"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 19.01.2009.
"Važno je držati korak s vodećima"
Foto: Davor Sajko

Wengen je oduvijek bio mjesto "sreće" za Ivicu Kostelića. Od 2002. je Ivica u legendarnom švicarskom skijalištu pet puta stao na pobjedničko postolje, po jednom kao prvi i drugi, tri puta treći. Sjajan dan za hrvatsko skijanje protekloga je vikenda uljepšao i Natko Zrnčić-Dim, doskijavši s posljednjim startnim brojem do 20. mjesta...

Ivica je na konferenciji za medije poslije utrke istaknuo kako je u drugoj vožnji profitirao isključivo zbog kompliciranije postave staze: "Moram reći da je postava druge staze bila puno bolja i izazovnija nego prva, a i uvjeti su mi dosta odgovarali, počelo je kišiti i staza je bila klizava. Bio sam malo umoran na startu, čak sam i na zagrijavanju štedio energiju kako bih mogao dobro odvoziti drugu vožnju. Osjećao sam da mi nedostaje snage jer sam vozio kompletan program od spustaških treninga, superkombinacije, spusta i na kraju slaloma."

Misli su i dalje usmjerene prema Velikom kristalnom globusu, no do kraja je sezone još dosta vremena i puno se toga može promijeniti: "Najvažnije mi je da sam u posljednjoj utrci bio bolji od izravnih konkurenata za Veliki kristalni globus: Raicha i Grangea. To mi daje dodatno samopouzdanje, pobijediti ipak nisam mogao jer je Pranger imao veliku prednost. O Velikom globusu mi je još teško pričati, u igri je puno kandidata, svi smo vrlo blizu i bit će tu još svega. U skijanju ti nitko ne može jamčiti da ćeš sve utrke odvoziti kako treba i da nećeš kiksati. Bitno je da držim korak s vodećima."

Natko Zrnčić-Dim je pak, zahvaljujući fantastičnom podvigu i osvojenom 20. mjestu u prvoj vožnji, bio predmetom svih razgovora u "poluvremenu" utrke: "Nisam mogao vjerovati svojim očima kada sam u prvoj vožnji prošao ciljem i vidio da sam izborio 20. mjesto. U drugoj vožnji sam bio oprezniji, nisam odvozio kako bih mogao, ipak su mi trebali bodovi..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!