Košarka

Lončarova utakmica sezone

Branimir Korać • utorak, 20.01.2009.
Lončarova utakmica sezone

U moru nastupa hrvatskih košarkaša tijekom prošlog tjedna, ističe se sjajna igra Krešimira Lončara u dresu Unicsa protiv moskovskog Dinama. Upravo Lončar je najzaslužniji za veliku pobjedu protiv Moskovljana....

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): U 16. kolu belgijskog prvenstva Anzulovićev Charleroi pregazio je Pepinster s visokih 76:48. Jure Lalić krenuo je u petorci i igrao 19 minuta, a za to vrijeme ubacio je devet poena (3/4 za dva, 3/4 slobodna) uz dva uhvaćena skoka.

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Vrlo važnu pobjedu ostvario je Toulon na gostovanju u Besanconu. Istoimenog domaćina svladali su s tijesnih 74:72, a Hrvoje Perinčić ponovno je imao veliku minutažu. Zadranin je igrao 37 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena (0/3 za dva, 3/7 za tri) uz četiri skoka i dvije ukradene lopte.

Slaven Rimac (Le Havre): Le Havre je gostovao kod najugodnijeg iznenađenja francuskog prvenstva Orleansa i upisao poraz 86:68. U gostujućem sastavu na parketu je 20 minuta proveo Slaven Rimac koji je za to vrijeme ubacio četiri poena (2/6 za dva, 0/2 za tri).

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiakos): Vrlo visoku pobjedu ostvario je Olympiakos u 14. kolu grčkog prvenstva. Stradao je Egaleo koji je poražen 106:61, a u vrlo dobroj predstavi svih igrača Olympiakosa uklopio se i Nikola Vujčić koji je na terenu proveo 13 minuta. U tih 13 minuta Vujčić je ubacio deset poena (5/7) uz dva skoka.

Damir Mulaomerović (PAOK): S vrlo dobrim igrama u dresu PAOK-a nastavlja Damir Mulaomerović. Iako je njegov PAOK poražen na gostovanju kod Panioniosa 86:78, Mulaomerović je bio vrlo dobar i za 31 minutu ubacio je 13 poena (2/5 za dva, 1/3 za tri, 6/7 slobodna) uz pet asistencija.

Hrvoje Henjak (Rethimno): U drugom razredu grčke košarke Rethimno je u 14. Kolu upisao neočekivan poraz kod slabog Olympiasa. Momčad Hrvoja Henjka poražena je 78:69. Naš internacionalac odradio je 12 minuta i ubacio dva poena (2/2 slobodna, 0/1 za dva).

Matija Češković (ICBS): Češkovićev ICBS upisao je poraz na gostovanju kod Pagratija. Pagrati je dobio bez većih problema 68:54. Češković je na parketu proveo 32 minute i za to vrijeme ubacio 13 poena (2/3 za dva, 2/4 za tri, 3/4 slobodna) uz tri skoka.

Ivan Kartelo (KAOD): U dvoboju momčadi iz donjeg dijela ljestvice KAOD je na svom parketu lako izišao na kraj s Keravnosom. Svladao ga je bez ikakvih problema 89:75. Najistaknutiji u pobjedničkom sastavu bio je naš internacionalac Ivan Kartelo koji je igrao 31 minutu i za to vrijeme ubacio 20 poena (7/8 za dva, 0/1 za tri, 6/7 slobodna) uz 12 skokova.

Željko Župić (KAOD): Osim Kartela u dresu KAOD-a nastupio je i Željko Župić koji je dobio 20 minuta. Za to vrijeme ubacio je 14 poena (4/9 za dva, 2/4 za tri) uz pet uhvaćenih skokova.

MAĐARSKA

Ivan Perinčić (Falco): Prošlog tjedna nastavljeno je i mađarsko prvenstvo. Falco je gostovao kod Debrecena te je slavio 95:85. U pobjedi gostiju najbolji je bio Ivan Perinčić koji je za 30 minuta ubacio 25 poena (7/8 za dva, 2/4 za tri, 5/6 slobodna) uz pet skokova i dvije ukradene lopte.

Denis Vrsaljko (Falco): Kod Falca minutažu je dobio i Denis Vrsaljko koji je igrao manje od Perinčića te je za 12 minuta ubacio osam poena (2/3 za dva, 4/4 slobodna).

Zoran Helbich (Marso): Neizvjesno je bilo u dvoboju Atomeromua i Marsa. Marso je na kraju slavio na gostovanju 97:96, a naš Zoran Helbich u pobjedi je sudjelovao 27 minuta i za to vrijeme ubacio osam poena (4/6 za dva) uz pet skokova.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Nekad ranije dvoboj Benettona i Virtusa bio bi veliki derbi, no danas su te dvije momčadi ipak nešto slabije nego što su to u devedesetim i dijelom 2000.-ih godina bili. U dvoboju u ovom kolu uspješniji je bio Benetton 81:75, a Sandro Nicević u pobjedi je sudjelovao 24 minute te ubacio deset poena (5/11 za dva) uz četiri skoka i dvije blokade.

POLJSKA

Mateo Kedžo (Energa Czarni): U 21. kolu poljskog prvenstva Energa je poražena na gostovanju kod Turowa 92:81. Mateo Kedžo dobio je nešto manju minutažu od one u posljednje vrijeme, igrao je 17 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena (2/2 za dva, 0/4 za tri, 2/2 slobodna).

Damir Miljković (Turow): Miljković je bio uspješniji od Kedže. Ne samo da je njegov Turow slavio, već je i Miljković imao bolji učinak obzirom da je za 28 minuta ubacio 15 poena (2/2 za dva, 2/5 za tri, 5/5 slobodna) uz pet asistencija, četiri ukradene lopte i tri skoka.

Igor Miličić (Koszalin): Težak poraz doživio je Koszalin na gostovanju kod Anwila. Anwil je slavio 114:81, a naš Igor Miličić kod poraženih igrao je 28 minuta i ubacio šest poena (2/5 za dva, 0/2 za tri, 2/2 slobodna) uz sedam skokova, četiri asistencije i četiri osvojene lopte.

RUMUNJSKA

Damir Milačić (UNIV Mobitelco Cluj Napoca): Cluj Napoca nastavlja s odličnim igrama u rumunjskom prvenstvu. U ovom kolu upisana je visoka gostujuća pobjeda kod Rapida u Bukureštu 107:58, a Damir Milačić za 16 minuta ubacio je četiri poena (2/2 za dva, 0/3 za tri) uz tri ukradene lopte i dvije asistencije.

RUSIJA

Krešimir Lončar (Unics Kazan): Veliku pobjedu ostvario je Unics ovog vikenda. U odličnom susretu nadigrao je moskovski Dinamo sa 77:66, a Krešimir Lončar odigrao je sjajnu utakmicu i bio prvo ime susreta. Igrao je 26 minuta i ubacio 29 poena (12/13 za dva, 5/5 slobodna) uz devet skokova i dvije ukradene lopte.

Marko Popović (Unics Kazan): Doprinos u pobjedu protiv Dinama dao je i Marko Popović. Pop je igrao 18 minuta i ubacio devet poena (1/4 za dva, 2/6 za tri, 1/2 slobodna) uz pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Zoran Planinić (CSKA): Moskovski CSKA očekivano je odnio bodove s gostovanja u Rostovu kod Lokomotiva. Moskovljani su slavili 75:63, a vrlo dobru utakmicu odradio je Zoran Planinić koji je igrao 25 minuta i ubacio 14 poena (3/4 za dva, 2/4 za tri, 2/2 slobodna) uz pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Ivan Tomas (Lokomotiv Rostov): Ivan Tomas kod Lokomotiva nije krenuo u petorci, ali je upisao dobru minutažu. Igrao je 29 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena (0/1 za dva, 3/4 za tri) uz dva skoka, dvije ukradene lopte i tri asistencije.

SLOVAČKA

Ivan Barišić (Komarno): Komarno je na svom parketu očekivao težu utakmicu s Levicama, no na kraju je lako slavio 80:61. U pobjedničkom sastavu Ivan Barišić igrao je 26 minuta i ubacio četiri poena (2/4 za dva, 0/2 za tri) uz devet skokova i tri asistencije.

Goran Marić (Komarno): Malu minutažu u susretu s Levicama imao je Goran Marić. Igrao je nepunih šest minuta i za to vrijeme uspio je tek uhvatiti tri skoka.

Ljubo Prgomet (Banska Bystrica): Neizvjestan dvoboj igran je u Banskoj Bystrici gdje je istoimeni domaćin u tijesnoj završnici svladao Chemosvit sa 74;72. Ljubo Prgomet igrao je tek pet minuta i za to vrijeme promašio jedan šut za tricu.

Ivan Škara (Banska Bystrica): U susretu protiv Chemosvita izostao je odličan učinak Ivana Škare, a razlog su problemi s osobnim pogreškama. Iz tog razloga Škara je igrao tek 16 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena (2/4 za dva, 1/2 za tri, 2/4 slobodna) uz četiri skoka i dvije ukradene lopte.

Dražen Klarić (Chemosvit): U susretu u Banskoj Bystrici od naših igrača najveću minutažu imao je Dražen Klarić kod poraženih. Igrao je 22 minute i ubacio 13 poena (4/5 za dva, 1/2 za tri, 2/3 slobodna) uz pet skokova.

Dominik Štefanac (Dolny Kubin): Posljednjeplasirani Dolny Kubin pošteno je namučio drugoplasirani Pezinok i poražen je tek u završnici 74:70. Dominik Štefanac na parketu je proveo svih 40 minuta i ubacio sedam poena (3/6 za dva, 0/2 za tri, 1/2 slobodna) uz 11 skokova.

Rudolf Jugo (Dolny Kubin): U kratkom vremenu provedenom na parketu Rudolf Jugo je protiv Pezinoka uspio ubaciti 12 poena (2/6 za dva, 0/1 za tri, 8/9 slobodna) uz dvije asistencije.

Jure Lozančić (Nova Ves): Domaći poraz upisala je Nova Ves protiv Intera 85:70. U sastavu Nove Vesi Jure Lozančić igrao je 27 minuta i ubacio deset poena (2/5 za dva, 6/8 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

SLOVENIJA

Vjeran Soldo (Postojna): Postojna je velikom serijom 30:6 u završnici utakmice napravila ogroman preokret i odnijela pobjedu s gostovanja u Kopru 86:79. Vjeran Soldo kod pobjednika igrao je 35 minuta i ubacio 16 poena (6/8 za dva, 4/4 slobodna) uz šest skokova.

Antonio Žižić (Postojna): U velikoj pobjedi u Kopru obol je dao i Antonio Žižić koji je igrao 17 minuta i ubacio osam poena (4/6 za dva, 0/1 za tri) uz dva skoka.

Denis Toroman (Luka Koper): Koprani su imali pobjedu na dlanu da bi na kraju sve prokockali i upisali neočekivani poraz. Najveću minutažu imao je Denis Toroman koji je igrao 35 minuta i ubacio 12 poena (4/5 za dva, 1/7 za tri, 1/2 slobodna) uz šest asistencija, četiri skoka i dvije ukradene lopte.

Ivan Šimunić (Luka Koper): Kod Koprana nastupio je i Ivan Šimunić, ali nije se posebno istaknuo. Dobio je 17 minuta i za to vrijeme ubacio dva poena (1/2 za dva) uz tri skoka.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Najmanju minutažu od Hrvata u dresu Luke Koper imao je Dražen Bubnić. Igrao je tek deset minuta i u tako kratkom vremenu ubacio je jedan poen (0/1 za dva, 1/2 slobodna) uz dva skoka.

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Nova Gorica ostvarila je prvu gostujuću pobjedu ove sezone. Do nje su došli na gostovanju kod Alposa u Šentjuru 74:71. Kod pobjednika Vlado Pašalić igrao je 32 minute i ubacio deset poena (5/8 za dva, 0/2 slobodna) uz šest skokova i četiri ukradene lopte.

Marin Han (Geoplin Slovan): Važnu gostujuću pobjedu upisao je Slovan na gostovanju kod Zagorja 88:75. Marin Han kod pobjednika igrao je 15 minuta i ubacio sedam poena (1/4 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) i tome dodao dva skoka i dvije asistencije.

Marko Šamanić (Polzela): Polzela je na domaćem terenu upisala visok poraz od Heliosa 91:71. Marko Šamanić podbacio je kao i većina drugih igrača kod domaćina, igrao je 23 minute i ubacio jedan poen (0/3 za dva, 0/1 za tri, 1/2 slobodna) uz dva skoka.

ŠPANJOLSKA

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Andrija Žižić u dresu Zaragoze debitirao je porazom na gostovanju kod Pamese 81:72. Naš internacionalac igrao je 23 minute i ubacio sedam poena (0/2 za dva, 7/8 slobodna) uz pet skokova.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao: Iako ove sezone nije imao posebno dobru minutažu, Drago Pašalić bio je igrač s najvećom minutažom u pobjedi Iurbentije protiv Estudiantesa 99:65. Pašalić je igrao 29 minuta i ubacio 11 poena (5/7 za dva, 0/1 za tri, 1/1 slobodna) uz četiri skoka, tri ukradene lopte i dvije asistencije.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Dok je Pašalić bio igrač s najvećom minutažom, Marko Banić bio je igrač s najboljim učinkom. Igrao je dvije minute manje od Pašalića te je ubacio 15 poena 5/6 za dva, 0/1 za tri, 5/5 slobodna) uz šest skokova i četiri ukradene lopte.

Damir Markota (Iurbentia Bilbao): U dresu Iurbentije debitirao je Damir Markota koji je tek pristigao iz Menorce. Igrao je deset minuta i ubacio pet poena (1/3 za dva, 1/1 za tri) uz dvije asistencije.

Stanko Barać (Tau Ceramica): Vodeća momčad lige, Tau Ceramica, nije imala nikakvih problema da stigne do pobjede u susretu protiv Menorce. Slavili su 78:66, a Stanko Barać na parketu je proveo skromne dvije minute bez ikakvog učinka.

Mario Stojić (ViveMenorca): Mario Stojić bio je u porazu u Vitoriji jedan od najistaknutijih igrača Menorce. Igrao je 28 minuta i ubacio 19 poena (6/6 za dva, 1/3 za tri, 4/6 slobodna) uz šest skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Marino Baždarić bio je veliki potrošač u Vitoriji, ali nije imao svoj dan. Igrao je 26 minuta i ubacio 12 poena (1/6 za dva, 3/9 za tri, 1/1 slobodna) uz tri skoka i dvije ukradene lopte.

Marko Tomas (Real Madrid): Real je u derbiju ugostio Unicaju i svladao ju 90:78. Marko Tomas ne može se pohvaliti velikom minutažom, igrao je tek osam minuta ne uputivši niti jedan šut uz uhvaćena dva skoka.

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Sundsvall je upisao još jedan poraz te je tako ostao pretposljednja momčad švedskog prvenstva. Ovaj put poraženi su na svom parketu od Solne 64:61, a Srđan Subotić igrao je 29 minuta i ubacio sedam poena (2/5 za tri, 1/1 slobodna) uz dva skoka, ali i šest izgubljenih lopti.

FOTO: unics.ru

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!