Tenis

Karlović lako preko Španjolca

Branimir Korać • utorak, 20.01.2009.
Karlović lako preko Španjolca
Foto: EPA

Ivo Karlović slijedio je Marina Čilića i uspješno odradio posao u prvom kolu Australian Opena. Na startu je za protivnika imao Španjolca Daniela Gimeno-Travera i svladao ga sa 6:3, 6:4, 6:4...

91, igrač svijeta, Španjolac Daniel Gimeno-Traver, nije bio previsoka prepreka za Ivu Karlovića. Karlović je u prvom međusobnom dvoboju Gimena svladao bez većih problema u tri seta, upravo onako kako se i očekivalo.

Tijekom cijelog prvog seta Karlović je bio taj koji je prijetio, a prijetnje je ostvario tek u samoj završnici seta kada je kod 4:3 došao do 0:40 i odmah napravio break. Onda se očekivalo kako će Ivo mirno odservirati za kraj seta, ali na servisu za set zakomplicirao je situaciju i dozvolio Gimenu da dođe do 30:40 i break lopte, no srećom uspio se vratiti i uzeti set sa 6:3.

Vezane vijesti

Na samom startu drugog seta Karlović dolazi do velike prednosti, uzima servis Gimenu i bježi na 2:0. Kod 4:2 Karlović je dobio priliku praktički riješiti drugi set obzirom da na servis Gimena dolazi do 0:40. Međutim, Španjolac se izvlači i spašava se od novog breaka i smanjuje na 4:3. Do kraja seta Ivo je bez većih problema držao stečenu prednost od jednog breaka i sa 6:4 došao do velikih 2-0.

Nakon što je osvojio i drugi set, Karlović je imao primaran cilj što brže dovršiti meč i napustiti vreli teren u Melbourne Parku. U trećem setu break je dočekao u sedmom gemu kada je Gimeno Traver imao na svom servisu 40:15 da bi Karlović to preokrenuo i uzeo mu servis za 4:3. Kod 5:4 Karlović je servirao za meč, malo se mučio, ali došao do meč lopte povevši 40:30. Odmah prvu meč loptu je iskoristio i za nešto manje od dva sata prošao u drugo kolo.

Pogled na statistiku dodatno pokazuje kako je Karlović dominirao ovim mečom. Španjolcu je dozvolio tek dvije break lopte koje ovaj nije iskoristio, a s druge strane iskoristio je u svakom setu po jednu od ukupno deset prilika. Karlović je odservirao 13 aseva uz 55 posto prvog servisa te izgubio svega šest poena na svom prvom servisu.

U drugom kolu očekuje nas vrlo zanimljiv dvoboj. Međusobno će zaigrati Karlović i Mario Ančić što automatski znači kako ćemo sigurno imati jednog predstavnika u trećem kolu Australian Opena. Karlović i Ančić dosad su se susreli dva puta, svaki je slavio po jednom, a posljednju pobjedu odnio je Karlović u Zagrebu 2006. godine.

Tenisači, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 25) - Daniel Gimeno-Traver (Španjolska) 6:3, 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!