Zimski sportovi

Macartney propušta mjesto "zločina"

Antonija Pavlić • utorak, 20.01.2009.
Macartney propušta mjesto "zločina"

Scott Macartney zaista nema sreće. Nakon teškog je pada na Streifu prošle sezone, naime, 30-godišnji Amerikanac ovoga vikenda zadobio novu težu ozljedu i to na još jednoj legendarnoj utrci Svjetskoga kupa - Wengenu...

Odlični američki spustaš protekloga je vikenda doživio, na prvi pogled, lakši pad na Lauberhornu, kada je uslijed skoka na Russisprungu ostao na repovima skija i tako svoj nastup završio u zaštitnoj ogradi. Iako prvotno nije bilo težih posljedica, Macartneyja je dan kasnije na detaljne pretrage u SAD poslao timski liječnik Jimmy Johnson, sumnjajući u težu ozljedu koljena.

Amerikanac će tako, potvrdio je direktor medicinske reprezentacije SAD-a Richard Quincy, sasvim sigurno propustiti utrku u Kitzbühelu ovoga vikenda, utrku na kojoj je prošle godine u zadnjem skoku izgubio ravnotežu, pao na bok i uz zastrašujuće se podrhtavanje tijela i nesvjesticu doklizao do ciljne ravnine: "Scoot je na Lauberhornu prošloga vikenda ozlijedio lijevo koljeno te je uslijed pregleda našeg liječnika Jimmyja Johnsona poslan u SAD na detaljnije pretrage. Težina ozljede još se ne zna, no sigurno je da neće nastupiti u Kitzbühelu."

Nevjerojatan je ipak u svemu tome podatak da je prošle godine Macartney težak pad u Kitzbühelu doživio na sam dan svog 30. rođendana. Ove je, pak, to "učinio" nekoliko dana prije: "Ponovno mi se ovo događa, to je nevjerojatno. Teško mi je sada, naravno, no prošle godine sam se vratio u skijanje ulažući sve što imam, svu energiju i snagu. Imao sam puno vjere da se vratim tamo gdje sam bio prošle sezone i psihički i fizički sam se jako trošio kako bih se vratio u natjecateljsku formu. Nadam se da ću tako i sada.", rekao je nesretni skijaš.

U karijeri je ovaj 30-godišnjak iz Redmontona osvojio nekoliko drugih i trećih mjesta na državnim prvenstvima u spustu, superveleslalomu i veleslalomu, ubilježio dva podija u Svjetskom kupu: treće spustaško mjesto u Val Gardeni 2007 i drugo superveleslalomsko u Garmisch-Partenkirchenu 2006., a vozio je sveukupno i u više od 80 utrka Svjetskoga kupa...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!