Zimski sportovi

Schlopyjeve skije završile na klinu

Antonija Pavlić • utorak, 20.01.2009.
Schlopyjeve skije završile na klinu
Foto: Antonija Pavlić

Direktor američke alpske skijaške reprezentacije, Jesse Hunt, objavio je jučer medijima kako se iz profesionalnog skijanja nakon 14 godina karijere povukao brončani sa SP-a u St. Moritzu 2003., Erik Schlopy...

Prve skijaške korake Schlopy je naučio u rodnom Buffalu, od kuda se otisnuo među najznačajnije putnike Bijelog cirkusa. Participirao je na trima Olimpijskim igrama: 1994., 2002. i 2006., te na isto toliko Svjetskih prvenstava, na kojima je ubilježio i svoje najveće postignuće: brončanu medalju u veleslalomu u St. Moritzu.

Tada je uostalom napravio i neponovljiv pothvat u povijesti "medaljaških" skijaških natjecanja, u drugoj se vožnji veleslaloma s 23. mjesta u prvoj vožnji probio do konačnog trećeg, završivši samo četiri desetinke sekunde od pobjednika Bodea Millera.

U Svjetskom kupu je debitirao 1992. u Val d'Isereu, na prvi podij stao osam godina kasnije u Bormiju (veleslalom, 2.), da bi drugo, i posljednje postolje, s istim scenarijem stiglo godinu kasnije u švedskom Areu. Karijeru je zaključio tamo gdje ju je i započeo, u prosincu 2008. godine, u Val d'Isereu, svojom 122. utrkom u Svjetskom kupu.

Prekid karijere uslijedio je, prema njegovim riječima, zbog potrebe da više vremena provede s obitelji: "Sada samo želim svo vrijeme provoditi sa ženom i svoje dvoje djece. Uvijek su me podupirali u svemu i kroz sve ove godine bili u potpunosti uz mene. Sada je vrijeme da im se odužim i budem s njima u svakom trenutku. Nije mi bilo teško učiniti ovo, veselim se vremenu koje ću kvalitetno utrošiti s njima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!