Tenis

"Vrućina i umor"

Ivor Krapac • utorak, 20.01.2009.
"Vrućina i umor"
Foto: EPA

Jelena Dementijeva pošteno se oznojila da zaradi svoj novac u prvom kolu Australian Opena. Četvrtopostavljena Ruskinja, još uvijek bez poraza u novoj sezoni, nastavila je seriju u tri seta protiv Njemice Barrois, a nakon pobjede požalila se na veliku vrućinu i umor...

Nizati pobjede je sjajna stvar za samopouzdanje, ali može imati i negativnih posljedica. S 10-0 i naslovima u Aucklandu i Sydneyju u prva dva tjedna nove godine, Jelena Dementijeva stigla je u Melbourne u dobrom raspoloženju, no ujedno i pomalo umorna, što je i priznala nakon 7:6(4), 2:6 i 6:1 protiv Kristine Barrois.

"Jako težak meč, pogotovo uz vremenske prilike kakve su danas bile", komentirala je Dementijeva, misleći na oko 40 Celzijevih stupnjeva u Melbourneu: "Nije mi bilo lako igrati nakon toliko uzastopnih dobivenih mečeva, dobro bi mi došao dan-dva dodatnog odmora... No, i ovakve dane treba preživjeti, drago mi je da sam uspjela."

Vezane vijesti

"Ne mislim da će mi 10-0 na početku sezone predstavljati problem, naprotiv - uvijek je lijepo imati nekoliko dobrih mečeva, to donosi dodatno samopouzdanje uoči Grand Slam turnira. Najbitnija stvar je oporaviti se, imati dovoljno vremena za odmor i pripremu za sljedeći meč", dodala je četvrta nositeljica, koju u drugom kolu čeka Čehinja Iveta Benešova.

Za razmišljanje o tom meču još ima vremena. U međuvremenu se Dementijeva vratila na Barrois, prisjetivši se poraza u prvom kolu iz 2006., kad ju je iznenadila Julia Schruff. Taj meč odigran je na istom terenu, u tadašnjoj Vodafone, danas Hisense Areni: "Prošlo mi je kroz glavu: 'neće valjda opet'... Bila sam zabrinuta, ona je igrala jako dobro i nije imala ništa za izgubiti, bila je potpuno opuštena, pogodila nekoliko winnera i servirala sjajno. Nije bilo lako, možda nisam odigrala najbolje što mogu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!