Tenis

Ljubo nakon četiri sata

Ivor Krapac • utorak, 20.01.2009.
Ljubo nakon četiri sata
Foto: EPA

Ivan Ljubičić nastavio je hrvatski niz u prvom kolu muškog turnira Australian Opena. Ljubo je u četverosatnom trileru nadjačao Igora Kunjicina i izborio drugo kolo protiv prošlogodišnjeg finalista, petog nositelja Jo-Wilfrieda Tsonge...

Meč uspona i padova okončan je sretno za Ivana Ljubičića. Četvrti hrvatski reket mogao je slaviti i lakše, no na koncu je nakon velike, četiri sata duge borbe ipak pronašao put do 4:6, 7:6(3), 7:6(7), 5:7 i 6:3 protiv Rusa Igora Kunjicina, 43. na svijetu.

Priča o prilici da se sve riješi i brže ponajviše se odnosi na četvrti set, iako je Ivan imao dosta prilika za lakši prolaz i u drugom i trećem, koje je dobio tek u tie-breaku. U četvrtom je, pak, breakom za 4:2 stigao samo dva gema do pobjede, da bi u nastavku seta čak triput izgubio servis, uz presudni Kunjicinov break kod 5:5. No, to je, srećom, samo odgodilo odluku.

U odlučujućem setu Ivan se riješio većine briga s dva rana breaka za bijeg do 5:0, što 27-godišnji Rus više nije uspio stići. Ni taj dio meča nije prošao bez poteškoća, Kunjicin je nadoknadio jedan break zaostatka i približio se do 5:3, ali dalje nije mogao.

Na putu do pobjede Ljubičiću je dosta pomoglo što je servis funkcionirao jako dobro, s 26 asova i visokih 68 % ubačenog prvog, protiv čega nijednom suparniku nije lako igrati. Kunjicin je na koncu potpisao kapitulaciju, a idući izazov bit će puno jači - Ivan će se sresti s petim nositeljem Jo-Wilfriedom Tsongom, koji brani prošlogodišnje finale.

Francuz je prošlog tjedna bio zabrinut zbog boli u leđima koja ga je natjerala na predaju u Sydneyju, no sudeći po nastupu u prvom kolu, taj problem gurnut je u drugi plan. Argentinac Juan Monaco pao je sa 6:4, 6:4 i 6:0.

Ljubičić i Tsonga dosad se nisu susretali.

Tenisači, prvo kolo: Ljubičić (Hrvatska) - Kunjicin (Rusija) 4:6, 7:6(3), 7:6(7), 5:7, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!