Tenis

"Važno je zadržati energiju"

Vedran Babić • utorak, 20.01.2009.
"Važno je zadržati energiju"

Škotski tenisač Andy Murray nije se pretjerano naigrao u svom meču 1. kola Australian Opena. Nakon samo 45 minuta igre Andrej Pavel mu je morao predati i Murray je priznao kako bi volio da je na terenu ostao malo duže...

Četvrti nositelj Andy Murray vodio je 6:2 i 3:1 kada je rumunjski veteran Andrej Pavel predao zbog bolova u leđima. Murray se, kao i većina sudionika Australian Opena, požalio na nemoguće uvjete. "Čak i kad sjedneš u pauzi između gemova, opet je vruće. Ipak, na ovim velikim terenima ima dosta hlada, pa kad otiđeš po ručnik možeš malo pobjeći od vrućine", rekao je britanski tenisač, koji smatra kako je na Grand Slam turnirima veoma važno zadržati što više energije uoči težih mečeva u kasnijoj fazi, no da je danas ipak poželio ostati na terenu malo duže.

Murray je i prije meča s Pavelom bio upoznat s njegovim problemima. "Znao sam da je imao poteškoća s leđima prošle godine, ali nisam mislio da je tako gadno. Treninzima se vratio tek prije nekoliko tjedana i očito da je razlika između treniranja i pravih mečeva golema."

Vezane vijesti

U teškim uvjetima s temperaturom često preko 40 stupnjeva Celzija, Murray se vrlo dobro snalazi. "Što je temperatura veća, to je lakše ograničiti protivnika. U tim trenucima pokušavate skratiti poene, mijenjati tempo i mislim da to meni ide u prilog." Međutim, četvrti tenisač svijeta još uvijek nije siguran je li spreman za naporan dvotjedni program koji pred tenisače stavlja jedan Grand Slam turnir.

"Vidjet ćemo. Trenirao sam koliko sam mogao i odlično sam se pripremio. No, s ovakvim vrućinama nikad ne znate. Jednostavno morate vjerovati u trud koji ste uložili i natjerati protivnika da trči više od vas."

Jedan od glavnih kandidata za ovogodišnji naslov u Melbourneu upitan je da prokomentira mogućnost po kojoj bi još ove godine postao najbolji svjetski tenisač. "Naravno da bih volio postati prvi na svijetu, ali prvi cilj mi je osvojiti Grand Slam. U prvih šest mjeseci nemam bogzna koliko bodova za obraniti, tako da ako odigram kako znam, moguće je da se i to dogodi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!