Tenis

Hrvatska petarda!

Ivor Krapac • utorak, 20.01.2009.
Hrvatska petarda!
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski predstavnici obavili su sjajan posao u prvom kolu Australian Opena. Marin Čilić slavio je jučer, Ivo Karlović, Mario Ančić i Ivan Ljubičić nastavili danas, da bi im se na kraju dugog utorka priključio i Roko Karanušić. Pet od pet, bez krivog koraka!

Kako god prošli u nastavku svog puta u Melbourneu, hrvatski aduti na ovogodišnjem Australian Openu već su oborili rekord. Nikad dosad nismo imali petoricu u drugom kolu istog Grand Slam turnira, a "točku na i" da se ovog puta i to dogodi postavio je Roko Karanušić, koji je sa 6:3, 1:6, 6:3, 3:6, 6:3 nadjačao Francuza Florenta Serru (58.).

Roko je time izborio priliku da u idućem kolu doživi nešto zbilja veliko, barem po pozornici na kojoj bi mogao zaigrati. Ukoliko Rafael Nadal na startu ne doživi šok protiv Christophea Rochusa, peti hrvatski reket će se u drugom kolu namjeriti na prvog tenisača svijeta.

U ogledu sa Serrom, koji je 34 pozicije bolje rangiran od njega, Karanušić je slavio oporavivši se nakon dvije velike "crne rupe". Nakon dobivenog prvog seta, došao je do breaka u prvom gemu drugog, da bi potom izgubio šest gemova u nizu, a u četvrtom setu ušao je u sličnu negativnu seriju izgubivši pet uzastopnih gemova nakon otvaranja s 3:1.

Bilo je šanse za nešto brže rješenje ovog zadatka, no put do plasmana u drugo kolo nekog Grand Slam turnira četvrti put u karijeri vjerojatno ni ne može biti čista šetnja, pogotovo stoga što je Roko znao kakav ga izazov čeka ukoliko danas dobije. Koliko god peti hrvatski reket bio atipičan u svom pristupu tenisu, nema onoga kojem ništa ne znači šansa da zaigra protiv prvog na svijetu.

Za dva dana čeka nas četvrti Karanušićev nastup u drugom kolu nekog Grand Slam turnira, nakon Wimbledona 2006. i lani i prošlogodišnjeg US Opena. Ukoliko, po očekivanjima, dočeka Nadala, bit će to njegovo psihološki dosad najlakše drugo kolo na Grand Slamu - u tom dvoboju Roko zaista ne bi imao puno toga za izgubiti.

Tenisači, prvo kolo: Karanušić (Hrvatska) - Serra (Francuska) 6:3, 1:6, 6:3, 3:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!