Tenis

"Igrao sam dobro"

Ivor Krapac • utorak, 20.01.2009.
"Igrao sam dobro"
Foto: EPA

Autor rečenice iz naslova je Rafael Nadal, a povod neugodno iskustvo koje je prvi tenisač svijeta priredio Christopheu Rochusu u prvom kolu Australian Opena. Nakon ostavljanja Belgijca bez ikakvih šansi, sa samo četiri osvojena gema, "igrao sam dobro" je najmanje što je Nadal mogao reći o vlastitom nastupu...

Rafael Nadal je ovog utorka bio u kategoriji sestara Williams što se tiče brzine i uvjerljivosti na putu do pobjede. No, dok su sestrama za uvjerljiv prolaz prvim kolom ženskog turnira trebala dva seta, prvi tenisač svijeta je za sat i 17 minuta uspio odraditi tri, slomivši Christophea Rochusa sa 6:0, 6:2, 6:2.

"Sve je bilo dobro, pogotovo servis i forhend, a cijelo vrijeme sam ostao i potpuno koncentriran", komentirao je Nadal nakon mirnog dana na terenu: "Možda ovo nije bio jedan od njegovih najboljih mečeva, no u tenisu uvijek treba biti na oprezu. Nekoliko pogrešaka može vratiti protivnika u igru i potpuno zakomplicirati meč - ako malo popustiš, sve je moguće."

Vezane vijesti

U ovom susretu je zaista teško moglo doći do ikakvih komplikacija s obzirom da je prvopostavljeni Španjolac praktički odigrao bez pogreške, a nije bilo problema ni s kretanjem, koje je bilo najveći upitnik zbog ozljede koljena u završnici prošle sezone. Ako tako nastavi, suparnici će imati pune ruke posla.

Prvi među njima, za dva dana, bit će Roko Karanušić, vjerojatno u Rod Laver Areni, na središnjoj pozornici Melbourne Parka. Iako je jednom rekao da mu to nije životna želja, peti hrvatski reket vjerojatno će ipak uživati u prilici da se okuša protiv igrača iz svjetskog vrha, odnosno, u ovom slučaju - sa samog vrha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!