Zimski sportovi

Još Austrijanaca van pogona

Antonija Pavlić • utorak, 20.01.2009.
Još Austrijanaca van pogona
Foto: Dejan Popek

Ozljedama u austrijskoj alpskoj skijaškoj reprezentaciji čini se, ne nazire se kraj. Nakon Marlies Schild, Nicole Hosp, Rainera Schönfeldera, Hansa Gruggera i na neki način i Christine Sponring, na neko će vrijeme sa skijaških padina izostati i još dvoje perspektivnih skijaša: Klaus Kröll i Maria Holaus...

Lavinu je pokrenula Marlies Schild koja je na veleslalomskom treningu samo dva tjedna prije početka sezone u Söldenu slomila tibiju i fibulu lijeve potkoljenice. Njezin je primjer sljedila i Nicole Hosp, koja je na zagrijavanju u Zagrebu potrgala ligamente lijevog koljena, dok je Rainera Schönfeldera Sljeme samo "dokrajčilo" i pokazalo mu da se s ozljedom koju vuče već duže vrijeme ne treba igrati.

Hans Grugger u pokušaju je povratka skijanju na Europskom kupu u Wengenu obnovio ozljedu križnih ligamenata i meniskusa desnog koljena, a kao do jučer još posljednja, u dobi je od 25 godina Christine Sponring potaknuta brojnim operacijama odlučila prekinuti karijeru.

Svi su gore nabrojani "nesretnici", skijaši i skijašice iz austrijske A i B reprezentacije, koje ove godine definitivno ne prati sreća. Najnoviji duo koji će na neko vrijeme skije ostaviti po strani pak, čine Klaus Kröll i Maria Holaus, koji će od utrka apstinirati na sljedećih tri do šest tjedana.

Kröll je na treningu prije spusta na Lauberhornu doživio neugodan pad, uslijed kojega je, pokazala su snimanja u Salzburgu, slomio tri kosti u ruci te će zbog toga morati pauzirati oko šest tjedana. Osim njega, iz muške reprezentacije na Streifu neće nastupiti niti Thomas Graggaber, kojeg još uvijek muči ozljeda lijevog ramena.

Njegova ženska kolegica iz reprezentacije, Maria Hollaus, ipak je dobila nešto blažu dijagnozu. 25-godišnjakinji je liječnik Wulf Glötzer, naime, zbog konstantnih bolova u koljenu koji su je mučili i na posljednjoj utrci u Altenmarkt-Zauchenseeu, prognozirao samo tjedan do dva odmora.

Popis ozlijeđenih skijaša i skijašica:
Marlies Schild - slomljena tibija i fibula lijeve potkoljenice
Nicole Hosp - slomljeni ligamenti lijevog koljena
Rainer Schönfelder - ozljeda lijeve potkoljenica
Hans Grugger - obnova ozljede križnih ligamenata i meniskusa desnog koljena
Christine Sponring - prekid karijere zbog učestalih teških ozljeda
Klaus Kröll - slomljene tri kosti u ruci
Maria Hollaus - konstantni bolovi u koljenu Thomas Graggaber - ozljeda lijevog ramena

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!