Tenis

"Neću da me pamte kao imitatora"

Borna Rupnik • srijeda, 21.01.2009.
"Neću da me pamte kao imitatora"
Foto: EPA

Nakon što je laganim korakom odradio posao protiv Jeremyja Chardyja, Novak Đoković mogao je samo potvrditi svoje velike ovogodišnje ambicije, a usput je i riječima morao braniti svoj status trećeg igrača na svijetu...

Treći nositelj svladao je svog francuskog protivnika rezultatom 7:5, 6:1, 6:3, te ga u sljedećem kolu čeka Amer Delić, s kojim se u napetom meču već susreo u Wimbledonu 2007. godine. Đoković je poslije meča s Chardyjem izjavio da nema lakih protivnika i da Delića neće podcijeniti.

Na upit koliko je zadovoljan svojom predstavom, rekao je sljedeće: "Ohrabruje me činjenica da igram sve bolje i bolje. Posebno sam dobro odigrao drugi i treći set, a dobro serviranje - i vraćanje servisa - stvorilo mi je kvalitetan temelj za raznoliku igru. Normalno je imati uspone i padove, kako unutar meča, tako i za vrijeme cijelog turnira, ali svi žele biti što konstantniji".

Kao branitelj naslova, može usporediti čini li mu se da će ove godine teže do finala: "Odigrao sam tek prva dva kola. Malo sporije krećem u sezonu zbog novog reketa, ali želim se posvetiti samo svojim susretima. Važno je da napredujem, to sam i planirao. Ukoliko održim visoku razinu svojih izvedbi, nadam se da ću stići daleko".

Prošle je godine privukao dosta pažnje svojim oponašanjem drugih tenisača, ali prioritet je ipak tenis, a ne zabava, kaže Đoković: "Prvenstveno želim pobjeđivati. Nadam se da će pamtiti kao šampiona, a ne imitatora. Time se zabavljam van terena, ali ne pretjerujem. Svaki puta kada izađem na teren potpuno se usredotočim na igru. Laska mi kada me svrstavaju među najveće ovosezonske favorite". No, od pritiska ne bježi: "Da, tada porastu očekivanja, ali to je normalno. Samo o vama ovisi možete li se s time nositi na pozitivan način".

Naposljetku je dodao da ne planira gledati mečeve drugih igrača, poput Rogera Federera, a pojasnio je i svoje viđenje tvrdnje da titula trećeg igrača u ovom trenutku više odgovara Andyju Murrayu: "Zašto Andyju? Koji je on na listi, a koji sam ja? Uz dužno poštovanje prema Andyju - drag mi je i kao osoba i kao igrač - i bez obzira što u posljednje vrijeme igra jako dobro, na ovom ga turniru uz Rogera, Rafaela i mene ne možete svrstati u favorite".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!