Zimski sportovi

Hrvatski dan na Streifu

Antonija Pavlić • srijeda, 21.01.2009.
Hrvatski dan na Streifu
Foto: Davor Sajko

Sjajan dan za hrvatsko skijanje dogodio se danas na legendarnoj spustaškoj stazi u Kitzbühelu, gdje su Natko Zrnčić-Dim i Ivica Kostelić oboje upisali Top 20 plasmane...

Nakon prošlotjednog najboljeg slalomskog rezultata karijere u Wengenu (20. mjesto), Natko Zrnčić-Dim je u još jednom legendarnom skijalištu Svjetskoga kupa potvrdio vrhunsku formu i na popularnom Streifu ostvario 12. vrijeme prvog spustaškog treninga, sa 2.46 stotinke sekunde zaostatka za najbržim Austrijancem Walchhoferom.

Naš najbolji skijaš, Ivica Kostelić, također je u Kitzbühelu potvrdio dobru spustašku formu, nakon što je u Wengenu osvojio prve bodove u sezoni. Ispred Ivice je danas od izravnih konkurenata za trijumf u ukupnom poretku bio jedino spustaški stručnjak Aksel Lund Svindal na 9. poziciji, dok je Benjamin Raich na 18. mjestu za Ivicom zaostao 35 stotinki sekunde.

Trening koji je zbog magle čak tri puta bio prekidan i koji je ukupno trajao tri i pol sata, pripao je spomenutom Austrijancu Michaelu Walchhoferu, koji je Streif odvozio rezultatom 1:59.68. Drugo vrijeme ostvario je Švicarac Didier Cuche s 82 stotinke zaostatka, dok su treću poziciju okupirali Austrijanac Christoph Gruber i Amerikanac Bode Miller s 1.42 sekunde zaostatka.

Program u Kitzbühelu sutra donosi još jedan trening, u petak je na rasporedu superveleslalom, subota donosi spust i konačno, nedjelja slalom, bodovan za tradicionalnu kombinaciju.

Kitzbühel: Streif, prvi trening:
1. Michael Walchhofer (Austrija) 1:59.68
2. Didier Cuche (Švicarska) +0.82
3. Christoph Gruber (Austrija) +1.40
3. Bode Miller (SAD) +1.40
5. Herman Maier (Austrija) +1.42
5. Ambrosi Hoffman (Švicarska) +1.42
7. Klaus Kroell (Austrija) +1.65
8. Emmanuel-Pierre Dalcin (Francuska) +1.66
9. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1.85
10. Marco Sullivan (SAD) +2.10
...
12. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +2.46
...
17. Ivica Kostelić (Hrvatska) +3.16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!