Tenis

"Protiv Roka teško do ritma"

Branimir Korać • četvrtak, 22.01.2009.
"Protiv Roka teško do ritma"
Foto: Kristijan Komarica

Rafael Nadal nije imao nikakvih problema protiv Roka Karanušića. Pokazao je djelić svog repertoara i to je bilo dovoljno za prolaz u drugo kolo...

Roku Karanušiću ostaje utjeha da je u pojedinim dijelovima meča izgledao dobro. Međutim za nešto više potrebno je cijeli meč izgledati dobro, a to je potvrdio i sam Nadal.

"Zadovoljan sam ovim rezultatom. Roko je igrao prilično nekonstantno. Bilo je trenutaka kada je igrao dobro, ali bilo je i trenutaka kada je radio pogreške. U takvoj situaciji teško je uhvatiti pravi ritam. Mislim da mogu biti zadovoljan i da sam pobijedio bez većih problema", kazao je Nadal.

Međutim, u trećem kolu očekuje ga zasigurno teži posao. Tommy Haas pokazao je kako je na tragu stare forme, odigrao je vrlo dobar meč protiv Cipolle i prvom igraču svijeta neće biti lako kao u ovom meču.

"Tommyja znam jako dobro, igrali smo i međusobno, on je vrlo neugodan igrač. Kompletan je igrač koji ima sve udarce i ako želim doći do pobjede, morat ću nametnuti od samog početka susreta svoj ritam."

Na pitanje da li će osvojiti Grand Slam turnir na betonu, Nadal je odgovorio naslovima. "Osvojio sam već Toronto, Montreal, Madrid, Indian Wells, zlato na OI, tamo igraju najbolji igrači i normalno da smatram da mogu uspjeti i na Grand Slam turniru."

Na opširnoj pressici koja često zna pretvoriti i u "žutu pressicu", Nadal je još morao objašnjavati promjenu stylinga, kako mu je bilo na Mauricijusu, da li mu se sviđa grad Melbourne te koliko je sretan zbog brojnih navijača u Australiji. No, tek je drugo kolo i protivnik nije bio toliko atraktivan da smo mogli očekivati više igračkih pitanja nego pitanja koja su posebno zanimljiva Sunu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!