Tenis

Ančiću triler u hrvatskoj režiji

Vedran Babić • četvrtak, 22.01.2009.
Ančiću triler u hrvatskoj režiji
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Mario Ančić ostvario je još jednu pobjedu za pamćenje. U 2. kolu Australian Opena u hrvatskom je okršaju nadoknadio zaostatak od 2:1 u setovima i sa 6:3 u petom setu nakon više od tri i pol sata igre izbacio kolegu iz reprezentacije Ivu Karlovića..

Hrvatski derbi u Melbourneu u potpunosti je ispunio očekivanja, a Mario Ančić ponovno je dokazao kako mu australski zrak posebno paše, jer je i u svom šestom nastupu stigao najmanje do 3. kola. Nakon uvodne pobjede nad Amerikancem Wayneom Odesnikom u četiri seta, uslijedila je velika borba sa sunarodnjakom i 25. nositeljem Ivom Karlovićem. Točno tri sata i 34 minute trebale su Mariju da se sa 5:7, 7:5, 4:6, 6:4 i 6:3 domogne velike pobjede, njegove druge u trećem međusobnom susretu sa Zagrepčaninom.

U prvom setu Karlović je bio konkretniji protiv servisa i to mu se isplatilo u zadnji čas, točnije u 12. gemu, kada je breakom prešao u vodstvo. Drugi set je u potpunosti pripao Ančiću, koji je zahvaljujući jedinom breaku u 11. gemu poravnao meč. Opet se set lomio u samoj završnici, kao i u trećoj dionici. Tada je Div sa Šalate bolju igru okrunio breakom u 10. gemu, no sve do kraja meča bilo je u znaku splitskog tenisača. Ančić je u narednom periodu iskoristio tri od šest prilika za break, spasio obje s kojima se suočio i mirno odservirao za meč.

Vezane vijesti

Karloviću nije pomoglo niti 25 asova naspram osam Ančićevih. Obojica su imali dobar postotak prvog servisa (65-64) i postotak osvojenih poena nakon njega. Razlika je, međutim, bila u igri nakon drugog servisa, u kojoj je Karlović bio osjetno slabiji. 24-godišnji Splićanin imao je samo 29 pogrešaka, 13 više od Karlovića te dva izravna poena više (51-49). Čunče je realizirao pet od deset break lopti, a ukupno je osvojio više poena od svog protivnika (149-137).

Mario Ančić očito pronalazi pravu formu, a kad je takav, onda je sposoban ugroziti i najbolje. Vidjet ćemo što će na to reći njegov sljedeći protivnik šesti nositelj Gilles Simon.

Tenisači, 2. kolo: Mario Ančić (Hrvatska) - Ivo Karlović (Hrvatska, 25) 5:7, 7:5, 4:6, 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!