Nogomet

Čeka se kapitalac

Ante Jukić • četvrtak, 22.01.2009.
Čeka se kapitalac
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su u Zadru i Vinkovcima odradili prvi dio priprema, nogometaši Cibalije u petak će se otisnuti prema Puli, gdje bi trebali izbrusiti formu za proljeće koje ih očekuje...

Trener nebesko-plavih, Stanko Mršić, pred okupljenim se novinarima pojavio pomalo načet virozom, ali i odlučan sa svojim pulenima napraviti pravi posao, kako bi se barem ove sezone navijači Cibalije odmorili od već gotovo tradicionalne borbe za ostanak u ligi. Prije nego će vinkovačka ekspedicija zauzeti mjesta u autobusu za Pulu, vinkovački se strateg osvrnuo na dosadašnji dio priprema.

"Iako nismo imali idealne uvjete za rad, apsolutno sam zadovoljan poslom koji smo obavili u Vinkovcima. Svi igrači su pokazali zaista visok stupanj profesionalnosti i odnosa prema radu, atmosfera u momčadi je odlična, tako da s dosta optimizma iščekujemo ovaj drugi dio priprema, ali i nastavak sezone. Siguran sam da ćemo na proljeće gledati jednu dobru Cibaliju, Cibaliju protiv koje niti jedna momčad neće moći unaprijed upisati bodove", optimističan je Mršić.

"Petarda" Vukovarcima

Nakon što su za vrijeme boravka u Zadru (ostali su tamo dva dana poslije ispadanja s DPH) odigrali 1:1 sa Slaven Belupom, nogometaši Cibalije u srijedu su odradili i drugu pripremnu utakmicu. Rezultatom 5:0 pobijedili su županijske rivale iz Vukovara '91, inače člana 3. HNL-Istok, a u toj utakmici trener Mršić uglavnom je dao priliku igračima koji se nalaze na posudbi u Dilju. Kako nam je rekao, vinkovački strateg zadovoljan je prikazanom predstavom i nije isključeno da netko od njih ponovno bude priključen matičnom klubu. Puno toga će, naravno, ovisiti i o onome što će ovi potencijalni kandidati za nebesko-plavi dres pokazati za vrijeme boravka u Puli. Svima njima primjer može biti Mario Kiš, koji je svoj 2,5 godišnji stipendijski ugovor zaslužio upravo igrama u ovom lokalnom četvrtoligašu.

Naravno, lijepo je razmišljati pozitivno i očekivati ono najbolje, no pogled na popis putnika za Istru ipak pobuđuje određene sumnje. U odnosu na momčad koja je pružala dosta promjenjive jesenske partije, gotovo i da nema promjena. Nebesko-plavom jatu priključili su se tek široj javnosti nepoznati Josip Duvnjak i Mario Kiš, a to svakako nisu imena kojima su se u prijelaznom roku nadali svi oni kojima je Cibalia u srcu.

"Situacija je trenutno takva, no to ne znači da nam do kraja siječnja neće pristupiti i neki kapitalac", tajnovit je bio strateg Vinkovčana, čiji je odgovor dao naslutiti da Cibalia još uvijek nije odustala od povratka svog nekadašnjeg igrača, Mladena Bartolovića. Rasplet ove situacije uvelike ovisi o mogućem transferu Šibenikovog Ivana Rodića u Hajduk, no realno je teško očekivati da će Bartol u ovoj fazi karijere ponovno navući nebesko-plavi dres, što bi za njega ipak predstavljalo korak nazad.

Dojma smo da je toga svjestan i sam Mršić, koji je temu popunjavanja igračkog kadra završio riječima: "Čak i da ne uspijemo dovesti jedno provjereno prvoligaško ime do kraja prijelaznog roka, smatram da ova momčad ima kvalitetu za ravnopravnu borbu s većinom momčadi HNL-a. Uostalom, na pripreme idu i igrači koji se trenutno nalaze na posudbi u četvrtoligašu Dilju, pa možda i netko od njih iskoči i pokaže se kvalitetnim za povratak u matični klub."

Polazak u Pulu zakazan je za petak u osam sati ujutro, a svoje će mjesto u autobusu zauzeti i Edin Husić, od čijeg transfera u Rusiju ipak neće biti ništa. Također, među 31 putnikom nalaze se ozlijeđeni Davor Bagarić i Vlatko Šimunac.

Iako je stanje njegovog koljena svakim danom sve bolje, Bagi će u Puli trenirati po posebnom programu, a njegov povratak u normalni trenažni proces ne očekuje se prije ožujka. Kod Šimunca je situacija, pak, puno bolja, i on će se ostatku momčadi priključiti već početkom sljedećeg tjedna.

Za vrijeme 12-dnevnog boravka u Istri Cibalia planira odigrati desetak pripremnih utakmica, a prva od njih na rasporedu je već u subotu, kada će im protivnik biti Jadran iz Poreča.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!