Tenis

"Ukleto ne postoji"

Ivor Krapac • četvrtak, 22.01.2009.
"Ukleto ne postoji"
Foto: EPA

Četvrti dan Australian Opena donio nam je najveće iznenađenje dosad. Španjolka Carla Suarez Navarro, koja se lani predstavila probojem iz kvalifikacija do četvrtfinala Roland Garrosa, eliminirala je Venus Williams, ostavivši šestu nositeljicu u pokušaju pronalaska odgovora što joj se jutros dogodilo...

Venus Williams propustila je još jednu priliku za napad na jedan od dva Grand Slam naslova koji joj nedostaje u kolekciji, uz onaj u Roland Garrosu. U Melbourneu je jedanput bila finalistica (2003.), još jednom u polufinalu (2001.), no bilo je i razočaravajućih ranih poraza, u trećem kolu 2004. i prvom kolu prije tri godine.

Protiv Carle Suarez Navarro je sve bilo spremno za očekivanu pobjedu. Nakon osvojenog prvog i izgubljenog drugog seta, Williams je otišla do 5:2 u trećem, pa na tome, sasvim iznenađujuće, i stala - 20-godišnja Španjolka je s pet uzastopnih osvojenih gemova, spasivši na tom putu i meč-loptu, ugrabila veliku pobjedu.

Vezane vijesti

"Kada izađeš na teren, moraš očekivati da je sve moguće, svaka suparnica može igrati sjajno. Nije me iznenadila njena dobra igra", komentirala je Venus nakon razočaravajućeg poraza: "Držala je konstantu, nije se plašila potegnuti i biti agresivna... Iskoristila je svoje šanse i pokazala veliki karakter."

Suparnica je zaslužila komplimente, ali nešto je ipak bilo i na šestoj nositeljici - Venus je priznala da je u posljednjem setu odigrala prepasivno: "Nisam kontrolirala poene, definitivno sam primijetila da je ona prva uzela stvar u svoje ruke u izmjenama. Bila sam predefanzivna, navikla sam češće diktirati poen i jasno je da mi ovo nije išlo u prilog."

Ni tradicija na ovom turniru nije na strani starije Williams. Za njene pojmove, na Australian Openu je uvijek najmanje korak-dva prekratka, no nije se dala uvući u priču da joj je Melbourne ukleto mjesto: "To ne postoji, u takve stvari ne vjerujem... Ne vjerujem u vještice, vilenjake, čarobna stvorenja, nema razloga da vjerujem u tezu o ukletom."

Suarez Navarro je nakon pobjede kazala da je recept bio jednostavan - misliti pozitivno tijekom cijelog meča: "Nije bilo posebne taktike, samo izaći na teren, nastojati ostati pozitivna u glavi, dati sve od sebe... Morala sam biti agresivna od početka do kraja, da je bilo drugačije, ona bi preuzela kontrolu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!