Tenis

Čiliću, olé!

Tea Lokas • petak, 23.01.2009.
Čiliću, olé!
Foto: EPA

Nakon dvojice nepostavljenih igrača, pao je i prvi nositelj! Marin Čilić je u trećem kolu Australian Opena bez ikakvih problema svladao prvu veću ribu na svom putu i tako ponovio prošlogodišnji plasman u osminu finala. Nadajmo se ne samo ponovio, nego i preskočio...

U svakom trenutku ovoga susreta hrvatski je tenisač izgledao moćnije na terenu od svog suparnika, 11. nositelja Davida Ferrera. I u trenucima kada je na svom servisu Marin Čilić imao slabiji učinak, doimao se kao jača karika na terenu.

Marin je u meč ušao lošije od Španjolca, uzimajući u obzir da je Ferrer svojih par servisa odrađivao bez problema, dok je Marin uglavnom dolazio u situaciju da mu se protivnik približava i prijeti. Ferrerove prijetnje prerasle su u oduzet servis pa se 12. igrač svijeta odvojio na 3:1. No, kratkog je vijeka bila Davidova sreća jer Marin odgovara istom mjerom.

Prvi je set jedini rješavan u tie-breaku, u naredna dva Marinova igra nije dopustila takav rizičan rasplet. Trinaesta igra, pak, poslužila je Čiliću kao određena doza samopouzdanja, baš kao i scenarij u drugom setu, kada je Ferrer ponovno oduzeo servis hrvatskom broju jedan. Po riječima samog Marina, break španjolskog tenisača u tom trenutku (2:1, drugi set) motivirao ga je dodatno da se ponovno vrati na pravi put i okrene set u svoju korist.

To je i napravio, a nedugo nakon (pri 4:3) svladava protivnika na njegovom servisu i uzima set, uz poboljšan postotak prvog servisa (58%) koji u prvom setu i nije izgledao zavidno (55%). Čilić se u trećem setu uzdiže nad Španjolcem pa i svojom dotadašnjom igrom te jedini break osvaja za 4:2.

Iako su ga navijači uzvicima "Marin Čilić, ale, ale, ale!" poveli pa je imao šansu još jednom breaknuti Ferrera, Španjolac je uspio ostati koncentriran i zadržati svoj servis kada je Marinu pobjeda već bila na dohvat ruke. Lijepom paralelom u posljednjem gemu susreta dojam pobjede je pojačan pa možemo s optimizmom gledati na sljedeći dvoboj Marina Čilića na velikoj sceni Grand Slama.

U osmini finala očekuje nas Marinov dvoboj s vršnjakom Juanom Martinom Del Potrom, koji se po prvi put u karijeri probio u prvih 16 na Australian Openu zahvaljujući pobjedi u četiri seta nad tvrdim orahom, Luksemburžaninom Müllerom.

Tenisači, treće kolo: Marin Čilić (Hrvatska, 19) - David Ferrer (Španjolska, 11) 7:6(5), 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!