Tenis

"Mogu još napredovati"

Tea Lokas • petak, 23.01.2009.
"Mogu još napredovati"
Foto: EPA

Slavlje 20-godišnjeg Čilića nad iskusnim Španjolcem gurnulo je hrvatskog predstavnika u vrlo dobru poziciju na turniru, a potaknulo novinare na pitanja o njegovom očiglednom napredovanju među najbolje svjetske tenisače...

Marin Čilić objasnio je razliku između ovog i prošlogodišnjeg plasmana među prvih 16 na turniru te se osvrnuo na današnju igru: "Teško je to usporediti, ove je godine donekle različita situacija. Prije sam igrao s nekim drugim igračima. Što se tiče moje igre, mislim da na ovom turniru ima još mjesta za napredovanje. Servis nije bio najbolji danas, ali nekako sam se izvukao odserviravši u ključnim momentima onako kako treba. Rekao bih da je u trećem setu i servis sjeo na mjesto."

Ferrer je nakon meča izjavio da bi Marin uskoro mogao postati Top-10 pa i Top-5 igrač na Touru, što je on komentirao: "Već sada sam 20. na renkingu, tako da je očito da me jedan dobar turnir može ubaciti među prvih deset. Mislim da sam na dobrom putu sa svojim radom i napretkom. Dakle, i dalje ću se truditi, koliko god je potrebno da bih došao tu."

Vezane vijesti

Za razliku od nemirne atmosfere u susretu s Tipsarevićem, Čilić priznaje da je danas publika bila mirnija te samim time i veliki poticaj.

"Del Potro očito igra dobro. Pobijedio je u Aucklandu, dolazi u dobroj formi. Vidio sam nekoliko poena koje je odigrao u drugom kolu, mislim da vrlo dobro igra i da će biti težak protivnik za pobijediti", osvrnuo se Marin i na svog vršnjaka koji ga čeka u osmini finala.

Na upit novinara o mogućnosti trajnog rivalstva s Del Potrom, Marin je odgovorio potvrdno: "Da, mislim da ćemo se susretati. Igrač je koji ne potroši puno energije dok igra, ima odličan servis, što mu pomaže da lakše pobijedi. Da, mislim da će se i u budućnosti zadržati tu negdje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!