Zimski sportovi

Lanzinger ponovno na skijama

Antonija Pavlić • petak, 23.01.2009.
Lanzinger ponovno na skijama
Foto: EPA

Siječanj 22. godine 2009., vjerojatno će ostati datum zauvijek zapisan u sjećanju bivšeg profesionalnog austrijskog skijaša, Matthiasa Lanzingera. 27-godišnji Salzburžanin jučer je naime po prvi put nakon amputacije lijeve potkoljenice stao na skije i spustio se, ni manje ni više nego, legendarnim Streifom...

Nakon što je 2. ožujka prošle godine tijekom utrke superveleslaloma u norveškom Kvitfjellu neuspješno izveo jedan skok na sredini staze, zabio se u vrata, i sa skijom, koja se nije otkvačila, odsklizao u zaštitnu ogradu slomivši pritom nogu na nekoliko mjesta, austrijski skijaš Matthias Lanzinger ponovno je jučer stao na skije i lagano se spustio stazom Svjetskoga kupa.

Nije to naravno bilo ono pravo natjecateljsko spuštanje, takvo ovaj 27-godišnjak više nikada neće iskusiti. Ipak, stati na skije nakon amputacije noge i spustiti se jednom ovakvom padinom zasigurno je veliki doživljaj: "Osjećaj je bio malo čudan, no na kraju je sve završilo odlično. Lijepo je ponovno se naći na stazi, biti s druge strane ograde. Ovo je sigurno korak od jedno sedam milja naprijed."

Lanzingera nakon generalne probe tako sada čeka i prvi javni "nastup" na humanitarnoj utrci "Kitz Charity Trophy": "Ne razmišljam u ovome trenutku o nekakvim profesionalnim bavljenjem paraolimpizmom. Jednostavno uživam u ovim trenutcima kada mogu skijati, a nisam pod nikakvim rezultatskim pritiskom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!