Zimski sportovi

Svendsen i dalje vodi

Maja Giljanović • petak, 23.01.2009.
Svendsen i dalje vodi

Četvrtim trijumfom sezone Emil Hegle Svendsen je sačuvao prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Norvežanin ima 45 bodova ispred Sikore na drugom i više od 100 bodova ispred Bergmana na trećem mjestu...

Emil Hegle Svendsen je jučerašnji dan proveo u krevetu iscrpljen virozom samo da bi danas u najuzbudljivijoj utrci dosadašnjeg dijela sezone slavio ispred drugoplasiranog Šveđanina Björna Ferryja i Poljaka Tomasza Sikore na trećem mjestu.

Trojica na podiju u 10 kilometara dugačkom sprintu u talijanskoj Antholz-Anterselvi savršeno su pucala (10/10), a trećim je mjestom Sikora sačuvao prvo mjesto u ovogodišnjem poretku sprinta.

Šveđanin Carl Johan Bergman je četvrtim mjestom (10/10) danas u ukupnom poretku s treće pozicije smijenio ovdje odsutnog Ole Einara Björndalena, a nezadovoljni izvedbom nisu ni peti Halvard Hanevold ni šesti Chistoph Sumann - i Norvežanin i Austrijanac su, naime, pucali 10 od 10.

Kiksali su, međutim, Rusi. Najbolji je - osmi - Jevgenij Ustjugov, dok su primjerice Maksim Čudov i Ivan Čerezov samo 13. i 16.

Antholz-Anterselva, 10 km:
1.Svendsen (Norveška) 24:52.5
2.Ferry (Švedska) +3.6
3.Sikora (Poljska) +6.7
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!