Zimski sportovi

Vonn nastavlja po svom

Antonija Pavlić • petak, 23.01.2009.
Vonn nastavlja po svom
Foto: Nikola Movrić

Promjenjivi uvjeti u Cortini d'Ampezzo napokon su danas najboljim svjetskim skijašicama dopustili održavanje službenog treninga prije treće utrke spusta, koja bi se prema sadašnjim dostupnim informacijama, trebala odvoziti. Najbolje vrijeme upisala je djevojka s crvenim startnim brojem, Lindsey Vonn, druga je bila Andrea Fischbacher dok je treća pozicija pripala Kelly Vanderbeek...

Lindsey Vonn je čini se, nakon prilično loših izdanja na prošlotjednim treninzima u Altenmarktu-Zaucheenseeu, napokon ulovila svoju karakterističnu spustašku formu i na prvom službenom treningu u Cortini d'Ampezzo ubilježila prvo vrijeme, ispred Austrijanke Andreje Fischbacher i Kanađanke Kelly Vanderbeek.

Amerikanka je ciljem prošla s vremenom 1:17.36, te tako na najbolji mogući način najavila svoje mogućnosti na sutrašnjoj spustaškoj stazi. Na 22 stotinke sekunde približila joj se dva puta u najboljih deset ove sezone, Andrea Fischbacher, te na 44 Kelly Vanderbeek, koja je ove godine završila samo tri utrke, no i u sve tri bila u Top 20.

Najveće konkurentice Lindsey Vonn za ukupan trijumf u poretku Svjetskoga kupa nisu se posebno istakle, Maria Riesch je sa zaostatkom od 69 stotinki sekunde zauzela sedmo mjesto, dok Anja Paerson nije uspjela stazu proći na regularan način, te je, iako je postavila najbolje vrijeme, kasnije diskvalificirana.

Mjesta u prvih deset zauzele su još i Elisabeth Goergl, Nadia Styger, Renate Goetschl; Emily Brydon i Nadia Fanchini s u stotinku istim vremenom, te na 10. mjestu Francuskinja Ingrid Jacquemod.

Sutrašnja utrka na rasporedu je u 10 sati, a program u nedjelju donosi još i veleslalom. Spomenimo također i da je današnji spust koji se trebao održati na Olimpia delle Tofani premješten na ponedjeljak, s početkom u 10 sati.

Cortina d'Ampezzo, trening spusta:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:17.36
2. Andrea Fischbacher (Austrija) +0.22
3. Kelly Vanderbeek (Kanada) +0.44
4. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.48
5. Nadia Styger (Švicarska) +0.62
6. Renate Goetschl (Austrija) +0.63
7. Maria Riesch (Njemačka) +0.69 8. Emily Brydon (Kanada) 0.92
8. Nadia Fanchini (Italija) +0.92
10. Ingrid Jacquemod (Francuska) +1.09

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!