Tenis

Bonaca u Melbourneu

Vedran Babić • subota, 24.01.2009.
Bonaca u Melbourneu
Foto: EPA

Poznato je i svih osam preostalih sudionica osmine finala Australian Opena. Interesantno je da su svi mečevi završeni su u dva seta, a među pobjednicama su se našle glavne favoritkinje poput Serene Williams, Elene Dementijeve i Svetlane Kuznjecove. Jedino malo iznenađenje priredila je Anabel Medina Garrigues savladavši Flaviu Pennettu...

Druga nositeljica Serena Williams nastavlja svoj pohod na četvrti naslov u Melbourneu. Niti u trećem kolu nije izgubila set, a ovoga puta na putu joj se našla Kineskinja Shuai Peng. Amerikanka je za sat i 22 minute igre iskoristila šest od 12 break lopti, zabila odličnih deset asova i sa 6:1, 6:4 izborila osminu finala.

Tamo će joj se suprotstaviti 19-godišnja Victoria Azarenka, koja je sa 6:4 i 6:2 izbacila nekadašnju pobjednicu u Melbourne Parku i broj jedan na svijetu, Amelie Mauresmo. 13. nositeljica iz Bjelorusije ove sezone još uvijek ne zna za poraz, ali ni za izgubljeni set. Osvojila je turnir u Brisbaneu i s ukupno osam uzastopnih pobjeda čeka meč s tenisačicom koja ju je porazila upravo na Australian Openu prošle sezone u 3. kolu. Bio je to njihov jedini međusobni susret.

Australka Samantha Stosur mogla je i trebala jače ugroziti četvrtu nositeljicu Elenu Dementijevu. Domaća uzdanica je, naime, u prvom setu dvoboja s Ruskinjom prokockala vodstvo od 5:2, da bi nakon izgubljenog tie breaka u drugom setu "pala" sa 6:4. To je već 13. uzastopna pobjeda Dementijeve, koja će u osmini finala pokušati produžiti taj niz protiv 18. nositeljice Dominike Cibulkove.

Omalena Slovakinja izborila je svoj premijerni nastup u osmini finala nekog Grand Slama zahvaljujući pobjedi nad Virginie Razzano iz Francuske (7:5, 7:5).

Iako joj je forma sve samo ne blistava, osma nositeljica Svetlana Kuznjecova i dalje je "živa" u turniru. Sa 7:6 (7) i 6:4 porazila je 31. nositeljicu Alonu Bondarenko iz Ukrajine i upisala svoju prvu pobjedu u trećem međusobnom susretu. Ruskinja je imala nevjerojatnih 68 neprisiljenih pogrešaka, 32 više od svoje protivnice, ali je ipak nakon dva sata i osam minuta igre po četvrti put u karijeri ušla među posljednjih 16 Australian Opena. Do sada je samo jednom (2005.) otišla korak dalje.

22. nositeljica Jie Zheng pobrinula se da današnji dan ne ostane u lijepom sjećanju sestrama Bondarenko. Naime, lanjska senzacionalna polufinalistica Wimbledona deklasirala je Aloninu mlađu sestru, Katerinu, sa 6:2 i 6:2 te će se upravo s Kuznjecovom obračunati za mjesto u četvrtfinalu.

Nakon što je u prošlom kolu šokirala svijet izbacivši Venus Williams, Carla Suarez Navarro nije imala previše poteškoća protiv sunarodnjakinje Marie Jose Martinez Sanchez (6:1, 6:4), pa će u osmini finala snage odmjeriti s još jednom Španjolkom. Radi se o 21. nositeljici Anabel Medini Garrigues, koja je sa 6:4 i 6:1 uvjerljivo porazila 12. nositeljicu Flaviu Pennettu.

Tenisačice, treće kolo: Suarez Navarro (Španjolska) - Martinez Sanchez (Španjolska) 6:1, 6:4, Medina Garrigues (Španjolska, 21) - Pennetta (Italija, 12) 6:4, 6:1, Cibulkova (Slovačka, 18) - Razzano (Francuska) 7:5, 7:5, Dementijeva (Rusija, 4) - Stosur (Australija) 7:6 (6), 6:4, Kuznjecova (Rusija, 8) - A. Bondarenko (Ukrajina, 31) 7:6 (7), 6:4, Zheng (Kina, 22) - K. Bondarenko (Ukrajina) 6:2, 6:2, Azarenka (Bjelorusija, 13) - Mauresmo (Francuska, 20) 6:4, 6:2, S. Williams (SAD, 2) - Peng (Kina) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!