Tenis

"Vjetar mi je išao u krmu"

Maja Giljanović • subota, 24.01.2009.
"Vjetar mi je išao u krmu"
Foto: EPA

Gilles Simon je nakon pobjede u trećem kolu protiv našeg Marija Ančića prvi put u karijeri izborio osminu finala na Grand Slam turnirima, a poslije susreta je priznao: "Vremenski uvjeti su mi pomogli"...

Simon je u intervjuu nakon meča izjavio: "Vjetar je pravio podosta problema, ali u prvom redu Mariju. Moj servis nije oružje na koje se inače oslanjam za razliku od njegovog koji protivnika mu često demoralizira".

"Nikako nije uspijevao pronaći ritam" - 53 % prvog servisa, sedam asova i tri duple Ančićeva je statistika na njegovom servisu - "što mi je otvorilo vrata k pobjedi. Ja sam se, pak, zadovoljavao pukim ubacivanjem loptice u igru što se u ovom slučaju u kombinaciji s poprilično solidnom igrom s osnovne linije pokazalo dovoljnim".

Ključnim Francuz vidi prvi set kojeg je Ančić izgubio u tie-breaku nakon više od sat vremena borbe: "Da prvi set nije otišao na moju stranu, tko zna kako bi se meč raspleo. Ovako mi je samopouzdanje poraslo jer sam i dobio set i iscrpio ga, a prije manje od 48 sati je igrao naporan meč u pet setova".

U trećem setu više nije sumnjao u pozitivan rasplet: "Da je umoran, a i sve frustriraniji, vidjelo se nakon drugog breaka u trećem setu. Nije se predavao - nitko se tomu od njega ni ne nada - ali u tim sam trenucima znao da će pobjeda biti moja".

Što se Gaela Monfilsa u osmini finala tiče, 24-godišnjak kaže: "Bit će u svakom slučaju zanimljivo. Prvi smo put igrali prije više od 10 godina, ali ovo će nam biti prvi put da međusobno igramo na Touru. Treniramo zajedno od malih nogu, izvrsno se poznajemo i ovo će definitivno biti velik dan za obojicu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!